Demokrat Fırka Genel Başkanı Tevazulu: “Yine Hürriyet Diyeceğiz, Esasen Adalet Diyeceğiz”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Onların bıraktığı bayrağı, beherglas zerresi tıpkı şehidin karın ile boyanmış bu vatanı lahut bilmiş bizler amacıyla tıpkı ‘vatan ve ulus’ meselesi olan bu mutlu davayı, yıllar boyunca Anadolu’nun ücra köşelerine demokrat misyonun anıt şahsiyetleri, liderleri, hizmetkarları hep taşımıştır. Bugün dahi ülkemizin içine düştüğü, akilane ile yanlışın yer değiştirdiği devir demokratların, demokrasiyi aynı konjonktürel program namına görenlerin ülkeye özlük varlıklarını mübrem benzeri kadere tevil etmek üzere elimizde artmış kapalı demokratik imkanlarla dahi olsa meşruiyetten ayrılmadan yeniden kavim diyeceğiz, yeniden hürriyet diyeceğiz, tekrar doğruluk diyeceğiz” dedi.

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Saylav Gültekin Tevazulu, Menderes, Polatkan ve Dayanıklı’nun idamlarının yıldönümü nedeniyle bugün abide mezarda düzenlenen yâd töreninde tıpkı müşavere yaptı. Tevazulu, özetle şunları söyledi:

“15 Mayıs 1919 sabahı Konak Meydanı Kordonboyu’nda Yunan gemileri Patris ve Atronitos’tan Pasaport’a yanaşan ve İzmir Metropoliti Hrisostomos yoluyla kutsallaştırma edilen Palikarya Efzon Alayına, Themistokles gemisi ile karaya sâdır 5.

evet dahi 23 Boşluk 1930 günü kafası küflü bir ayaklanmaya müdahale ettiği üzere maktul, hainlerin öldürmekle hırslarını doyuramayıp affedin başını keserek benzeri sopaya takıp sergiledikleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay. Evet, Milli Mücadeleden sonra vatanın bekası amacıyla yıldırı örgütlerine cebin kahramanca savaş ederken şehadete ermiş binlerce Mehmetçik? ya Cumhuriyet değerleri üzere vatanın seçme sathında görevini ödeme ederken haincesine öldürülen şehitlerimiz.

“NE ŞEHİTLER GÖRDÜ BU VATAN”

Mesela 31 Mart 2015 haset teröristler eliyle görevini ifa ettiği adliye binasında sersem alınıp şehit edilen Müddeiumumi Tamam Kiraz. evet birlikte 10 Son Teşrin 2016 yılında Mardin’birlikte PKK’lı teröristler eliyle planlı saldırıda şehit olan Martir Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk. Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’bile karne dağıttıktan sonradan evine gittiği sırada hain terör örgütü PKK saldırısında hayatını kaybeden Aybüke Sert. Ne şüheda gördü bu vatan.

“17 EYLÜL’DE İSE BAŞBAKANIMIZI ŞEHİT EDEN ZALİM BİR İRADEYİ BİR SEFER DAHA TELİN EDİYORUZ”

Bu vatanın, bu milletin kurtuluşu ve devletin kuruluşu uğruna isimli isimsiz ne canlar şehadete erdi.

61 yıl önce 16 Eylül’de iki bakanımızı, 17 Eylül’üstelik ise başbakanımızı şehit eden cellat bire bir iradeyi bire bir kez henüz kargıma ediyoruz.

“YİNE HÜRRİYET DİYECEĞİZ, YİNE ADALET DİYECEĞİZ”

Onların bıraktığı bayrağı, beherglas zerresi aynı şehidin düşünce ile boyanmış bu vatanı kutsal bilmiş bizler amacıyla tıpkı ‘vatan ve kavim’ meselesi olan bu mutlu davayı, yıllar süresince Anadolu’nun ücra köşelerine demokrat misyonun abide şahsiyetleri, liderleri, hizmetkarları hep taşımıştır. Zaman birlikte ülkemizin içine düştüğü, akıllıca ile yanlışın saha değiştirdiği dönme demokratların, demokrasiyi aynı konjonktürel izlence olarak görenlerin ülkeye kişi varlıklarını mübrem tıpkı kadere evirmek üzere elimizde kalık kapalı demokratik imkanlarla da olsa meşruiyetten ayrılmadan gene kavim diyeceğiz, tekrar hürriyet diyeceğiz, tekrar doğruluk diyeceğiz.

Bu his ve düşüncelerle bugün burada andığımız Martir Başbakanımız Adnan Menderes, onun bakanları Fatin Rüştü Dokuz Canlı, Hasan Polatkan ve onlarca adsız kahramanı, bu acıyı kuma ayrımsız dağ olarak muammer büyüklerimizi, Müessis Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Şevket Bayar’ı, iri liderimiz Süleyman Demirel’i, o bayrağı kendisinden bilahare taşıyan Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve bugün bulunduğumuz bu alanda vurulmuş mevcut şehit Başbakanımızın eşi Berrin Menderes’i, onu kıymetli evlatları Entelektüel Menderes’i ve bulunduğumuz bu mekanda yatan tüm geçmişlerimizi, cümle şehitlerimizi birlikte bu vesileyle rahmetle yabancı geçmek istiyorum.”

.