Cuşuhuruş itfa tüplerinin bakımı ve dolumu itfaiyecilik eğitimi kayran öğrencilerden

Adana’dahi “İtfaiyecilik ve Cuşiş Güvenliği Alanı”nda eğitim bilimi gören çığır lisesi öğrencilerinin fariza aldığı işlik, hem kurumlara hem de vatandaşlara ateş itfa tüpü bakım ve dolum hizmeti veriyor.

Kurttepe Martir Yüce Öztaş Mesleki ve Ustalık Rum Lisesinde geçen sene Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğünün desteğiyle “Hararet Söndürücüleri Araştırı, Bakım ve Dolum Atölyesi” oluşturuldu.

Okulun İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanından 4 hoca ile 90 öğrencinin fariza aldığı atölye, tecrübe çalışmalarının arkası sıra Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) Hizmet Sürücü Belgesi Belgesi almaya hak kazandı.

Derslerde öğrendiklerini atölyede takviye fırsatı bulan öğrenciler, sunu tafsilatlı ayrıntısına büyüklüğünde taharri ettikleri coşkunluk sönüm tüplerinin hizmet ve dolumunu yapıyor. Kontrollerde ayıp tayin edilen mahsulat ise hurdaya ayrılıyor.

Atölye, amme kuruluşlarının beraberinde araçlarındaki veya apartmanlarındaki ateş sönüm tüplerini getiren vatandaşlara dahi hizmet veriyor.

“Bu yıl 2 milyon liradan aşkın ciro bekliyoruz”

Meslek müdürü Mehmet Güvenli Dinçkurt, AA muhabirine, Konya Selçuki Mesleksel ve Ustalık Rum Lisesinden sonra bu alanda mücahede özne ikinci iz lisesi olduklarını söyledi.

Atölyenin, öğrencilerin eğitimine katkı sunduğunu vurgulayan Dinçkurt, “Burada etkin öğretmen ve öğrencilerimiz döner sermaye sermayeden yararlanıyorlar. Öğrencilerimiz ayda kısaca 1200 liralık sevap alıyor.” dedi.

Dinçkurt, deneyim ve arama sürecinin peşi sıra tesisin umum kapasiteyle çalışmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti:

“Atölyenin faaliyete geçtiği süreç boyunca kısaca 400 bin teklik ciro elde ettik. Bu sene 2 milyon liradan fazla ciro bekliyoruz zira alım ve kuruluşlar imdi bizi tanıyor, adım adım siparişler geliyor. Kaymakamlıklar, hastaneler, okullar, siteler ve çevirici sürücüleri dahil herkese hizmet veriyoruz. Tamlık vatandaşlarımızı, öğrencilerimizin eğitimine yüklenmek için kurumumuza bekliyoruz.”

TSE standartlarında işlem yapılıyor

İtfaiyecilik ve Ateş Güvenliği Alan Şefi Suphi Tunç de atölyedeki işlemlerin TSE standartlarına makul yapıldığını aktardı.

Malzeme kullanımında görgüsüz davrandıklarını dile getiren Bronz, “Hizmetimizde gereç kalitesine çokça dikkat ediyoruz. Vatandaşlarımız, atölyemizde iştiyak rahatlığıyla tüplerinin dolumunu yaptırabilirler.” diyerek konuştu.

Tunç, öğrencilerin bölümden sektörde ferah ferah gelişim bulabilecek düzem ve donanımda mezun olduğunu sözlerine ekledi.

“İşimi yapmaktan bahtiyarlık duyuyorum”

Atölyede fariza düzlük 11. derslik öğrencisi Cumali Ramazan Düşüncesiz, gelişim bulma konusundaki avantajları nedeniyle bu bölümü yeğleme ettiğini, insanların hayatını kurtaran bir mesleği öğrendiğini anlattı.

Öğrencilerden Zeynep Nam da atölyedeki çalışmaların eğitimi açısından koskocaman olduğunu belirterek, “İşimi yapmaktan mutluluk duyuyorum. Burada galiba tıpkı hacim kazanç sağlıyoruz. Zat harçlığımla istediğimi alabilmek iyicene ayrımsız önsezi.” ifadesini kullandı.