Cruise ve GM, direksiyonsuz makine fora etmek için müracaat yaptı

Sürücü yükünü az çok azaltan ve öz kendini sürebilen elektrikli otomobiller, günümüzde berenarı gen arkaç geldi. Ilkin Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla almak üzere bir nice şeriklik, kişi elektrikli otomobillerini üreterek piyasaya sürüyor. Amerikalı sürücüsüz vesile üreticisi Cruise ise genişlik büyük hissedarı General Motors ile gelişigüzel otomobillerden direksiyonları ve pedalları tamamen görmek istiyor. Cruise ve GM, sene başında tanıttıkları yıpranmamış Origin serisinden mecbur sayıda ara bulucu pedalsız ve direksiyonsuz soymak üzere Amerikan Millî Karayolu Gidiş Geliş Güvenliği İdaresi’ne başvuruda bulunacaklarını açıkladı. General Motors, yüz yüze bakan iki ayrıntılı koltuğu mevcut ve dört kişinin ak binebilmesi amacıyla tasarlanan Origin modelini, 2021 yılı sonu evet da 2022 yılı başlarında Detroit kentindeki tesislerde üretmeyi planlıyor.
Cruise, geçtiğimiz hafta sürücüsüz araçların San Francisco sokaklarında denenmesi üzere müsaade almıştı. Cruise’ın yanı sıra dört şeriklik elan Silikon Vadisi’ndeki kentlerde sürücüsüz çevirici istimal iznine eş.
Şu anda bir nice elektrikli otomobilde mevcut kendiliğinden sürüş modu, haddizatında metin de emniyetli değil. Otomobil üreticileri, açar bu modda kullanılsa üstelik sürücünün direksiyon başında olması gerektiğini söylüyor. General Motors ise, otomobillerin herif kontrolü olmadan bile tehlikesiz tıpkı şekilde çalışabileceğini ve direksiyonun az çok gereksiz olduğunu savunuyor.