Çocuklarla Gezilecek Yerler

Çocuklu aileler için en büyük sorunlardan biri çocuklara uygun gezi rotaları bulamamaktır. Çocukların ilgisini çekebilecek ya da hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği yer bulmak biraz araştırma isteyebilir. Bu içerikte de çocuklarla gezilecek yerler sıralanmıştır. Listede yer alan tüm mekanlar İstanbul’da yer almaktadır.

Çocuklarla Vakit Geçirilecek Yerler

Rahmi M. Koç Müzesi

Haliç kıyısında, Hasköy’de bulunan Rahmi M. Koç Müzesi çocuklu ailelerin güzel vakit geçirebileceği alanlardan biridir. Müze içerisinde çocukların ilgisini çekebilecek tren, uçak, araba gibi araçların koleksiyonları, teknolojik cihazlar, atlıkarınca gibi eğlenceli ve öğretici unsurlar sergilenmektedir.

Miniatürk

Haliç’te yer alan bir diğer gezi alternatifiniz ise Miniatürk’tür. Anadolu’dan ve İstanbul’dan çeşitli tarihi eserlerin, önemli yapıların ve doğal güzelliklerin minyatürlerinin sergilendiği bu mekan çocuklu ailelerin İstanbul’da gezebileceği en güzel yerler içerisindedir.

Oyuncak Müzesi

Çocuklar için gezilecek yerler denildiğinde İstanbul’da ilk akla gelen yerlerden birisi Göztepe’de bulunan Oyuncak Müzesi’dir. Özellikle Anadolu Yakası’nda ikamet edenler için güzel bir seçenek olacaktır. Hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği bir alandır.

SEA LIFE Akvaryum

Bayrampaşa’da yer alan Sea LIFE, dünyanın en çok ziyaret edilen akvaryum zincirinin bir şubesidir. Akvaryum yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alır. Çocukların oldukça dikkatini çeken bu alan çocuklarla gezilecek yerler içerisinde güzel bir alternatiftir. Akvaryumda; 51 tane sergi tankında, 5 milyon litre su içerisinde 500’ü aşkın türde on binlerce deniz canlısı yaşamaktadır.

Hupalupa Aile Eğlence Merkezi

Türkiye’nin en büyük aile eğlence merkezlerinden biri olan Hupalupa Aile Eğlence Merkezi, hafta sonlarında çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz harika bir alandır. Eğlence merkezi içerisinde; Trambolin Parkı, Eğlence Kulesi, Sünger Havuzu, Tırmanma Duvarı, Denge Parkuru, Çarpışan Arabalar, ve Sanal Dünya gibi birçok eğlence alanı bulunmaktadır. Eğlence merkezi, İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Metropol Alışveriş Merkezi’ndedir.

Bu içerikte İstanbul içerisinde çocuklarla gezilecek yerler listelenmiştir. Siz de çocuklarınızla vakit geçirebilecek yerler, yapılabilecek aktiviteler arıyorsanız Gezilinki.com sitesinde yer alan sayısız içeriğe göz atabilirsiniz.