Çin, dünyanın temas adına 2 saatte ulaşım imkanı sağlayacak tepkili uçak motorunu imtihan etti

Çinli araştırmacılar, gelecekte ulaşım sorununu kırkyıllık çözecek kullanılmamış bire bir proje üstünde çalışıyor. Dünyanın rastgele namına 2 saatte muvasala imkanı sağlayacak jet motorunun prototipini geliştiren araştırmacılar, motosiklet sebebiyle ticari havacılıkta uçuşların hipersonik hızda, yani sesten 5 ikmal hızlı gerçekleşebileceğini söylüyor. Çin Bilimler Akademisi Mekanik Enstitüsü ’nde prototipi geliştiren bilim insanları ve mühendisler, motosiklet prototipini Pekin ’üstelik mevcut ve sesin 9 zalimce hızındaki hipersonik rüzgar tüneli simülasyonunda sınav etti. (Görsel: Rüzgar tünelleri)
Test uçuşunu gerçekleştiren malumat insanları, motorun yakıt verimliliği ve operasyonel denge açısından benzersiz aynı başarım sunduğunu tabir etti. Buluşla ilişik yayınlanan makaleye göre motosiklet, tıpkısı zamanda gelecekte atmosferin ötesine geçebilecek, pistten yatay namına kalkabilecek ve Acun ’nın yörüngesini dolaşıp atmosfere idraksiz dönecek uçaklarda bile kullanılabilecek. Bayağı bire bir tasarıma ehil motor; hava girişi, hidrojen yakıt enjektörü ve yakıt hücresinden oluşuyor. Efdal aceleci bire bir uçuşta rüzgar motordaki albeni girişinde alışılmamış dalgaları yaratıyor, bu yepyeni dalgaları de yakıt hücresindeki hidrojen yakıtıyla birleşerek jetin hızlanmasını sağlayan bire bir patlamaya misil açıyor.
Çinli araştırmacılar, çalışmalarına devam ederek gelecekteki ulaşım sorununu ağız ağıza çözmek istiyor. Instagram: @eshteknoloji