Chrome’dan mebzul bilgi: Sivri üs kullanımı azalacak

Dünyanın yer popüler genel ağ tarayıcısı Google Chrome, genellikle aşırı işlemci ve RAM tüketmesiyle berenarı eleştiriliyor. Tarayıcının mühendislik direktörü Max Christoff, sivri temel kullanımı ile ilişik kullanıcıların içini rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Chrome’un batarya ömrü ve MacOS performansı üzerindeki etkisini iyileştirmek için tıpkısı kol güncelleme yayınlanacağını belirten Christoff, önümüzdeki beş altı kamer içerisinde yayınlanacak 3 balaban güncelleme ile bu sorunların ağız ağıza ortadan kalkacağını açıkladı. Önümüzdeki aylarda yayınlanacak bakir güncelleme ile Chrome, web sayfalarında bulunan ve ense planda lüks esas tüketen reklamları tabiatıyla engellemeye başlayacak. Chrome’un belirlediği nesep sınırını ihlal eden reklamlar kaldırılacak ve reklamların hesabına “Reklam kaldırıldı” yazısı gelecek. Max Christoff’un ele aldığı benzeri apayrı majör başkalık ise zahir sekmelerin ötede nesep tüketmesi sorunu. Chrome’a ati kullanılmamış güncelleme ile alay malay, kullanıcıların açtığı sekmeler kendiliğinden namına çözümleme edilecek ve canlı namına kullanılmayan sekmeler art planda pasife alınacak. Böylece, sekmelerin kullandığı gereksik kaynakların birlikte önüne geçilmiş olacak. Christoff’a göre bu boyut, Chrome’un pil ve performana etkisini heybetli ölçüde azaltacak.
Christoff, bu güncellemelerin ne antlaşma geleceğini veya Windows bilgisayarlar üzere bile kullanılıp kullanılamayacağını açıklamadı.
Fakat, Google Chrome’un geliştirici önizlemelerinde belirleme edilen son testler kullanılmamış güncellemelerin çok de uzakta olmadığını gösteriyor.