CHP’li büyükşehir uray başkanlarının Konya programı sona erdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “11 büyükşehir belediye başkanı olarak, bakım ettiğimiz 40 milyondan fazla yurttaşımızın beraberinde olduğumuzu, onların seçkin derdiyle dertlendiğimizi ve hal projelerimizi hayata geçirdiğimizi yeniden vurguluyoruz.” dedi.

Torun, beraberindeki 11 büyükşehir şehremaneti başkanıyla tıpkısı otelde düzenlenen toplantıda, CHP’li 11 kentin büyükşehir uray başkanının 39’uncu buluşmasını Konya’da gerçekleştirdiğini söyledi.

Hoşgörüyü, herkese ve herhangi bir fikre engelsiz olmayı, toleransı Rum coğrafyasına işleyen, Mevlana Celaleddin Rumi’nin kentinde, vuslatın 749. yıl dönümünde Konya’birlikte çalışmaları tamamlamaktan serencam aşama mutlu olduklarını anlatan Torun, toplantının gündeminin İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlu hakkındaki hüküm olduğunu belirtti.

Torun, şunları kaydetti:

“Dirayetle, basiretle Ulus İttifakı’nın mimarı reşit, demokrasi cephesini genişletmiş, altılı ganyan masada nazik bire bir Türkiye ittifakı kurmuş Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde seçilmiş belediye başkanlarıyız. Bu yolculukta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna büyüklüğünde güveniyoruz. Altılı Ganyan masanın 2023 yılında ülkemizi intihap zaferine kavuşturacağına olan inancımız de tamdır. Unutmayın, hiçbir dayanak, Türkiye’nin demokrasisi, milletin huzuruyla oynamaya değmez. İktidarın görevi, erinç ve sükun içre toplumu seçime götürmektir. Eğreti krizlerle halkımızı çekmek, içtimai reaksiyonlara defa anahtar kararlara imza alaşağı etmek bu süreçte hiçbir dirilik evet üstelik gruba fayda sağlamayacaktır. 11 büyükşehir belediye başkanı kendisine, bakım ettiğimiz 40 milyondan fazla yurttaşımızın beraberinde olduğumuzu, onların herhangi bir derdiyle dertlendiğimizi ve çözüm projelerimizi hayata geçirdiğimizi yeniden vurguluyoruz.”