CHP’li 10 büyükşehir belediye reisi Konya’da buluştu

CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı Konya’da aynı araya geldi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Ağırbaşlı, İzmir Büyükşehir Şehremini Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Reisi Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Reisi Muhittin Böcek, Tekirdağ Büyükşehir Şehremini Eder Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Reisi Yılmayan Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Cenk ve Mersin Ağacı Büyükşehir Belediye Reisi Vahap Seçer Konya’ya geldi.

Mevlana Müzesi ziyaretiyle başlayan programa, partililer da katıldı.

İ

mamoğlu, mülakat sırasında kıygın edildiği iddiasına ilgilendiren soruya, buraya gelenlerin bol şeyler için dua ettiğini belirterek, “Ego kıygın olmam. Milletimiz mağdur yapılmak isteniyor. Ona izin etmeyecek dirilik, ben ve benim kadar düşünen, bu sürece önderlik yapan insanlar. Bütün alay malay uğraş edeceğiz. Mücadelemizi Türkiye’nin çokça hayatiyetli büyükşehir şehremaneti başkanları burada, bütün gelişigüzel kontak mesajını Türkiye’üstelik vereceğiz. Ama dediğim kabilinden

Türkiye demokrasisini kıygın etmeyecek güce sahibiz.” ifadesini kullandı.

Ziyaret sonrası İmamoğlu gazetecilere, yaptığı açıklamada, Konya’dahi şehremaneti başkanlarıyla adamakıllı aynı birliktelik buluşması yaptıklarını söyledi.

Hazreti Mevlana’nın huzurunda dualar ettiklerini aktaran İmamoğlu, “Dualarımız memleketin, bu sunturlu toprakların evlatları içindi. Gençlerimiz, ailemizi ve alelhusus gençlerimizin gelecekte adalet ettiği alelhusus adalet, hukuk ve hak için dua ettik.” dedi.

İmamoğlu, hakkındaki duruşma kararıyla ilişkin soru konusunda, “Vatandaşımızın vicdanında bu karar benzeri geçerlilik değil, siyasal karardır. Siyasal baskıyla işlenmiş bırakılmış tıpkı karardır. Ülkemizde ilk kez olsa şaşalım ama ülkemizde ne yazık ki son yıllarda yaşadığımız baskıyla talimatla verilmiş tıpkısı kararlardan tıpkısı tanesi.” diyerek konuştu.

İmamoğlu, “B” planı olmadığını belirterek, “Bizim planımız anlaşılan, 2023’te nüfuz koyulmak. Bu kötülükten boşanmak. Onun üzere mücadelenin şeklini dahi biliyoruz. Milletimizle kucaklaşmak, mülaki olmak. Toplumun, insanların coşkusunu çoğaltmak. Onu birlikte artıracağız.” diyerek konuştu.

Şehremaneti başkanları daha bilahare esnaf ziyaretinde bulundu.