Bursa ’da domatesler Hindistan cevizi kabuğuyla üretiliyor

Bursa ’nın Yenişehir ilçesinde en eskimemiş teknolojilerin kullanıldığı 41 bin dönüm sınırlanmış alandaki seralarda Hindistan cevizi kabuğu ile topraksız üretilen domatesler, Avrupa ve dünyanın bir nice ülkesine ihraç ediliyor. Topraksız tarımda Hindistan cevizi kabuğundan üretilen domatesler, toprakta üretilen domateslere nazaran 10 intaç elan fazla ürün veriyor. Adını dünyaya biber ile tanıtıcı Yenişehir ilçesi, ürettiği domatesler ile anılmaya başlandı. Iştirak Umumi Müdürü Fatih Karadağ, “41 bin 136 metrekarelik alanda topraksız ekincilik üreten ayrımsız seramız var. Tesisin özelliği topraksız ekincilik olması asabiyle Sri Lanka ’dan gelen Hindistan cevizinin kabuğundan, torf yapılan malzemeden topraksız domates üretimi gerçekleştirmekteyiz.
Bu üretimimiz esnasında dış satım ve elverişsiz içi zincir marketlere satışlarımızı gerçekleştirmekteyiz.
Geçen yıl verileri ve yapılabilirlik yaptığımız raporlarımıza göre dönümünde 50 ton salkım domates çıkartma çabası ve gayreti içerisindeyiz. Tarlada yetiştirilen domates kendisine tonaj verebilecek olursak 8 veya 10 ton arası çiftçimizin hasadı alay konusudur.” diye niteleyerek konuştu. Bursa ’dahi domatesler Hindistan cevizi kabuğuyla üretiliyor
Karadağ, “Seramızda salkım domates ve gülgûn domates üretimi gerçekleştirmekte olup, 2022 Sülale kocaoğlan itibarı ile de hasadı gerçekleştireceğiz. Yenişehir domates üretimini gerçekleştirdiğimiz için üstelik markamızı bilindik bire bir ağıl getirme gayreti içerisindeyiz.” dedi.