Brusella erkeklerde sonuçsuzluk nedeni

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Baytar Fakültesi Azık Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı akademisyen Doç. Dr. Nebahat Hakim,insanları pestil fail bin 700 enerjik bulunduğunu belirterek, bunun yüzdelik 60’ından fazlasının hayvanlardan kaynaklandığını ifade etti.
Halk tarafından mebzul aşina brusella hastalığının hayvanlardan insana buluşma oranının yüksek olduğuna dikkati calip Bilgili, “Hastalık birinci derecede hayvanın atık sularıyla doğrudan yerine temasa geçildiği antlaşma bulaşıyor ayrıca taşıma ve soluma yöntemiyle ve gözden da bulaşabiliyor” diye konuştu. Hakim, hastalığın kadınlarda elan aşkın görüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
Kadınlar hayvanlarla şahsen ilgileniyor. Hayat bu hastalığa yakalanırsa ağır şekilde antibiyotik kullanması gerekiyor.  Bununla ilişik birkaç antibiyotik var.  Bu hastalık kadınlardan tezayüt erkeklerde sorun. Ayrımsız erkek brusella enfeksiyonu geçiriyorsa, alelhusus faziletli ateşten kaynaklanan akamet durumları bahis konusu olabiliyor. Tenasül organlarında külfet yaşayabiliyor. Bu devlet kadınlara göre erkeklerde elan fazla.” Hastalığın süt ve benzin ürünlerinden üstelik geçtiğini anlatan Bilge, hastalığa yakalanan kişinin eklemlerinde şişme meydana geldiğini söyledi.
Enfeksiyon harmoni kişinin tıpkısı zamanda faziletkâr ateşle yüz yüze kalabileceğine değinen Bilge, “İlerleyen zamanlarda kalpte dahi bastırık çıkabilir, sinirsel âraz görülebilir. Bu hastalıkla mücadele edebilmenin yeryüzü yetişkin yolu, benzen ürünlerini üretirken akıllıcasına işlemleri infaz etmek ve gerçeklenmiş hayvanların aşılanmasını seçmek” şeklinde konuştu.