Boston Dynamics, yeni depo robotu Stretch’i tanıttı

Mühendislik ve robot şirketi olan MEMLUK ’li Boston Dynamics, hele robot köpeği Işıltı ile berenarı gürültülü getirmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Hyundai marifetiyle 1 bilyon dolara satın alınan iştirak, yeni ayrımsız robotunu elan görücüye çıkardı. Depolarda kullanılmak amacıyla geliştirilen Stretch isimli robotun biricik görevi ise kutu indirmek ve almak olacak. Boston Dynamics’in hareket geliştirmeden sorumlu başbuğ yardımcısı Michael Perry, dünyanın dört bir yanındaki şirketlerden gelen taleplere göre bu robotu geliştirdiklerini ve Stretch’in, şirketin biricik ayrımsız gelişim üzere ürettiği ilk robot olduğunu dile getirdi.
Perry, Depolarda, kamyon boşaltmanın fiziki namına bildirme pres ve lezzetsiz işlerden biri olduğunu hemencecik derakap birlik şirketlerden duyduk. İşte burada Stretch devreye giriyor. ” dedi.
Stretch, otomasyon amacıyla baştan yapılandırmaya icap kalmadan mevcut depolardaki daraç alanlarda akıntı etmesine cevaz veren alelade tıpkısı mobilize tabana sahip Robot, mütenevvi kutu ve küçültülmüş kılıfları tanımlayabilen ve kullanabilen ümranlı kavrama ve elektronik beyin fikir kameralarına erbap ayrımsız branş ve aynı akil kavrayıcı ile donatıldı. Boston Dynamics, eskimemiş depo robotu Stretch’i tanıttı
Robotu geliştirirken hıza odaklandıklarını tamlayan Michael Perry, Stretch’in saatte 800 kutuyu taşıyabildiğini söyledi.