Borsada işler, saat 12.41’den itibaren kaldığı yerden bitmeme edecek

Borsa İstanbul NANIAZIZ, borsada işlemlerin saat 12.41’dan itibaren esasen açılacağını duyurdu.

Borsa İstanbul’un Endekse Sadık Devir Kesici Sistemi’nin devreye girmesine ilişik yaptığı izah, Kamuyu Tenvir Platformu’nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, saat 12.11.30 itibarıyla endekse sınırlı çevrim kesici tetiklenmiş ve Nasip Piyasasındaki tam iş sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Hisse ve Behre Endekslerine dair sözleşmelerde ve Istikraz Araçları Piyasasındaki (BAP) Hisse Senedi Faiz Pazarında işlemlerin arızi kendisine durdurulduğu belirtildi.

Pay Piyasasında saat 12.31.30’da yegâne bedel irade toplamanın başlayacağı kaydedilen açıklamada, 12.36.30’da eşleştirme yapılacağı ve 12.41.30’dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edileceği bildirildi.

Açıklamada, Hisse Piyasasında biricik bedel muamelat yöntemi uygulanan paylarda saat 12.31.30’da biricik kıymet buyuru çokluk yapılacağı ve 12.41.30’dan itibaren seansın kaldığı yerden devam edeceği aktarılarak, “Varant, şehadetname, BYF, yeni behre kabul etme hakkı kuponu ve eskimemiş behre alma hakkından arta kalan asli ortalık sıralarında işler 12.41.30’dan itibaren kaldığı yerden daim prosedür ile devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.

VİOP’taki Hisse ve Nasip Endekslerine dayalı sözleşmeler ile HUSUS Belgit Getiri Pazarı’nda amal saat 12.41.30’da yeniden başlayacağı kaydedilen açıklamada, irade cem sürecinin, belirtilen saatten sonradan 30 saniye içerisinde tesadüfi olarak kesildiği hatırlatıldı.

Borsa İstanbul’da Endekse Vabeste Devir Stoper Sistemi, usa vurma kendisine endekste yüzde 5 ve yüzdelik 7’lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların ürkü işlemleriyle uymazlık görmesini bildirme uzuv sıyırmak amacıyla kullanılıyor.???