Bitcoin’in sert düşüşü kripto mal piyasasını salladı: İşte Altcoin’lerde akıbet format

Haftalardır yatırımcılarına gösterişli nukut kazandıran  saklı yazı mülk piyasası, bu sabahleyin saatlerinde Bitcoin’üstelik yaşanan sert düşüşün arkası sıra adeta çakıldı. Evvel bütün dönüş boyunca 60 bin doların üstünde seyreden Bitcoin, bu sabah saatlerinde sert düşüşle 51 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin’in kaba geri çekilme hareketiyle beraber; Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot ve Stellar kadar iri alt koinlerde yüzdelik 20’yi aşan derece kaybı yaşandı. Türkiye’dahi ayrımsız çokça yatırımcının ilgisini çeken daha bağan değere topluluk Altcoin’lerde de sert düşüşler gözlemlendi. Özellikle Türkiye’den vahim yatırımlar düz Altcoin’lerde düşüş henüz dahi kaba oldu. HOLO (HOT), Bittorent (BTT) ve DENT kadar koinler yüzde 20’den fazla değer kaybetti. Akşam 0,090 dolar seviyelerinden muamele gören BTT, şırakkadak düşüşle 0,070 dolara büyüklüğünde geriledi. Öte yandan yeniden Türkiye’birlikte gösterişli rabıta gören HOT, 0,0180 dolardan 0,0135 dolara büyüklüğünde düştü. Son aylarda Türkiye’deki yatırımcılarını bahtiyar eden aynı ayrıksı ast koin Dent ise 0,0075 dolara büyüklüğünde geriledi. Bitcoin’in kendini yeniden 55 bin doların üstüne atmasıyla birlikte, Altcoin’lerde bir iki da olsa toparlanma görüldü.Son aylarda yüzdelik 62 seviyelerinden yüzde 52’ye büyüklüğünde düşen Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, sabah saatlerindeki anif hareketten sonra kendini yüzdelik 53’ün üzerine attı. Coinmarketcap verilerine bakarak Bitcoin, şu anda saklı yazı dünyalık piyasasında 1 trilyon dolardan fazla yatırımla boş ara önce sırada. İkinci sırada 246 bilyon dolarla Ethereum, üçüncü sırada ise 71 milyar dolarla Binance Coin bulunuyor Kripto paraların hep çevre değeri ise 2,2 trilyon dolardan 1,93 trilyon dolar seviyesine büyüklüğünde düştü. Eğer yeryüzü az aynı kat saklı yazı para yatırımı yaptıysanız veya gelişmeleri takip ediyorsanız, bu piyasanın ne kadar kırılgan olduğunu üstelik biliyorsunuz demektir. Sabahleyin saatlerinde, KÖLE hazinesinin birkaç para kurumunu saklı yazı para aklama ile suçlamasıyla ait doğrulanmamış tıpkısı bilgi Twitter’bile paylaşıldı ve saatler içerisinde binlerce retweet alarak yayıldı.54 zaman zarfında kripto para piyasasından 288 bilyon doları silmeyi başardı. Compound Finance ’ın genel danışmanı Jake Chervinsky, yağız mal tezkiye vakalarının KUL Doğruluk Bakanlığı ’nın kapsamına girdiğini ve BENDE hazinesiyle ilişik olmadığını söyledi ve paylaşılan tweet’in inandırıcı olmadığını söyledi.

Ayrıca madenciler yoluyla ağa adanan hesaplama gücünü gösteren hash oranında dahi serencam günlerde az daha yarı yarıya düştü. Uzmanlara göre bu ebat, biraz periyot evvel başlayan ve çokça sayıda madencinin yaşadığı Çin’in Sincan eyaletinde yaşanan şişman kesintilerden kaynaklanıyor. Bihakkın Bitcoin hash oranı / kıymet grafiğine baktığımızda, iki değerin de koşut ilerlediğini görüyoruz.
Öte yandan Türkiye’birlikte ödemelerde saklı yazı varlıkların kullanılmamasına dayalı yönetmelik geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’birlikte yayınlanmıştı.Kullanılmamış kararla gelişigüzel, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik servet ihracında kripto varlıkların direkt yahut dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştirilemeyecek ve bu gelişim modellerine ilişkin seçkin hizmet sunulamayacak. Ayrıca 30 Nisan’dahi yürürlüğe girecek yönetmelikle, ödeme ve elektronik dünyalık kuruluşlarının, saklı yazı varlıklara ilgilendiren alım satım, hıfız, transfer yahut ihraç hizmeti sunan platformlara yahut bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına delalet edemeyeceği birlikte kaydedildi. Bildiğiniz gibi Tesla, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile makine satacağını duyurmuştu. Ayrıca acun genelindeki ara sıra şirketler de kripto paralar ile ifa akseptans edeceğini açıklamıştı. Yıpranmamış yönetmelikle gelişigüzel, Türkiye’dahi kripto mal ile seçme eser veya hizmet alımı yasaklandı. Yani kripto dünyalık hava satımı değil, saklı yazı paralarla ifa yapılması yasaklandı. Akıbet adına Binance Toptan üzere kâh saklı yazı mülk borsaları, ayrımlı ödeme platformlarıyla anlaşıp Türkye üzerinden bilvasıta adına dünyalık gönderip almayı akseptans ediyordu.Yatırımcılar, direkt banka tarafından para yatırıp çekebilecek..