Bitcoin ve Altcoinlerde akıbet ebat: BTC, ETH, BNB, ADA, DOGE, XRP analizi

Kripto servet piyasalarında biraz gündür olumlu seyreden hava, haftanın önce gününde üstelik devam ediyor. Son 24 saatte yüzdelik 3 artım göstererek 1.46 trilyon dolara yükselen borsa, Bitcoin önderliğinde büyümeye bitmeme ediyor. Saklı Yazı servet işlemlerini çözümleme eden Santiment verilerine göre, ETH ilk defa adres etkinliği açısından BTC’yi geride bıraktı. Bu dahi ilk kez Bitcoin’le yapılan muamele sayısının Ethereum’un altında kaldığını gösteriyor. Bitcoin (BTC) tıpkı yardım rallisi düzenlemeye çalışıyor, ancak JPMorgan Chase’deki analistler, gelişmemiş vadeli bu yükselişin devam etmeyeceğini argüman ediyor. Ancak Meksika’nın üçüncü sunu zengin adamı Ricardo Salinas Pliego’nun Bitcoin’e verdiği zinde bindi, piyasalara müspet yansıdı. Milyarder, Bitcoin kullanımını tavsiye ettiğini ve tıpkısı zamanda, Meksika’bile Bitcoin’i kabul eden önce banka oluşmak üzere bankasıyla alay malay çalıştığını Twitter hesabından paylaştı. Olur saklı yazı mülk piyasası, önümüzdeki günlerde birlikte yükselişini sürdürebilir mi? Bu soruya karşılık yöneltmek üzere, gelin hep gelişigüzel sunma pop saklı yazı para birimleri olan BTC, ETH, BNB, CEZIRE, DOGE ve XRP grafiklerine henüz yakından bakalım.Ancak, boğaların dipten toplamaktan vazgeçmemesi oldukça olumlu tıpkısı evolüsyon. Alıcılar, fiyatı 20 günce EMA’nın üzerine çıkarabilirlerse, BTC/USDT çifti 50 günce kıytırık etken ortalamaya (38 bin 603 dolar) yükselebilir. Bu kırat benzeri direnç görevi görebilir, fakat boğalar fiyatı bunun konusunda itebilirse parite 42 bin 451 dolara kadar yükselebilir. Ayıların 42 bin 451 dolar seviyesini agresif tıpkısı şekilde savunması beklenen. Karşılık bu dirençten düşerse, parite 20 günce EMA’ya düşebilir. Bu destekten faal ayrımsız sıçrama, hissiyatın pozitife döndüğünü ve bunun 42 bin 451 doların üstünde aynı kırılma olasılığını artıracağını gösteriyor. Ancak bunun yekpare tersi evet ve bedel bulunan seviyeden düşerse, ayılar fiyatı 31 bin ila 28 bin dolar destek bölgesine kadar çekebilir. Bu bölgenin altında bir ilenç ve kapanış, satışı yoğunlaştırabilir ve Bitcoin’in 20 bin dolara düşüşün yolunu açabilir.
Ether (ETH) 26 Haziran’dahi yeniden 1.728.74 dolarlık destekten sıçradı ve bu seviyede tutunmayı başardı.Fakat bu kıytırık olmayacak, zira mütenakıs deli dolu ortalamalar ve olumsuz bölgedeki RSI, ayıların avantajlı olduğunu gösteriyor. Fiyatın 20 günlük EMA’nın üzerinde kırılmaması, başka ayrımsız bey turunu tetikleyebilir. Binance Coin (BNB), 25 Haziran’de 20 günlük EMA’nın (320 dolar) çabukça altından düştü, ancak ayılar fiyatı 211.70 dolar olan nazik desteğe çekemedi. Bu, boğaların 264.26 dolardan elan efdal aynı eğin oluşturmaya çalıştığını gösteriyor. bununla birlikte, dun eğimli deli dolu ortalamalar ve 42’nin altındaki RSI, ayıların faik olduğunu gösteriyor. Karşılık, kâin seviyeden yahut 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar fiyatı 264,26 doların altına çekmeye çalışacak. Bunu yaparlarsa parite nazik desteğe 211,70 dolara büyüklüğünde düşebilir. Bu desteğin altında tıpkısı intizar ve kapanış, düşüş trendinin 126,75 dolara kadar uzayabilecek tıpkısı sonraki ayağını başlatabilir. Öte yandan, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın konusunda çıkarsa, BNB/USDT çifti 50 günce SMA’ya (383 dolar) ve arkası sıra 433 dolara yükselebilir.Bu düzem tıpkısı direnç namına hareket edebilir, fakat alıcılar fiyatı bunun üstüne çıkarabilirse parite 1,94 dolara büyüklüğünde çıkabilir. 20 günce EMA düzleşiyor ve RSI 45’in üzerinde, bu de boğaların mankafa dolaşma yapma şansının faziletli olduğunu gösteriyor. Bu olumlu rey, ayılar fiyatı 1,20 doların altına düşürürse temelsiz olacaktır. Bu durumda, ADA fiyatı 1 dolara büyüklüğünde düşebilir. Dogecoin (DOGE), 25 Haziran’de 20 günce EMA’nın (0,27 dolar) konusunda çıkamadı, fakat olumlu bel, boğaların serencam iki günde oldukça çalışkan olması. Bu, ayılar tarafından agresif komutan yapılmadığını gösteriyor. Boğalar fiyatın 0,21 doların altına düşmesine cevaz vermezse, DOGE/USDT çiftinin 20 günce EMA’nın üzerine çıkma olasılığı artar. Koşa, mebde ve omuz formasyonunun dal çizgisinde yeniden sert tıpkısı dirençle karşılaşacak. Bunun üzerinde tıpkısı ilenme, düzeltmenin bitebileceğinin önce göstergesi olacaktır. Aksine, denk bulunan seviyeden düşerse ve 0,21 doların altına düşerse, 0,15 doların baştan imtihan edilmesi beklenen olacak.
Ayılar fiyatı 0,50 dolarlık psikolojik desteğin altına düşürürse, mir yoğunlaşabilir ve XRP/USDT çifti mütenakıs kanalın bindi hattına düşebilir. Bu düzey bire bir bindi görevi görebilir, ancak idraksiz çekilmenin boyutu düzeltmenin bitip bitmediğini netleştirecektir. Bu varsayımın aksine, boğalar fiyatı 0,75 dolar direncinin üzerine iterse, daha düşük seviyelerde diri çalım sinyali verecektir. Parite daha sonraları 50 günce SMA’ya (0.96 dolar) ve peşi sıra 1.07 dolara kadar çıkabilir. Son yerine tamlık bu analizlerin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği biraz dahi Bitcoin’in göstereceği performansa tutkun. Eğer BTC fiyatında kaba düşüşler gözlemlenirse, birçok Altcoin’i ardı sıra sürükleyecektir. Akıbet kendisine, TradingView verilerine bakarak Altcoin’lerin hep değeri şu anda 760 bilyon dolar civarında. Bitcoin’in etraf hakimiyeti (dominance) ise yüzdelik 46,55 seviyelerinde dolaşıyor. Kaynaklar: Cointelegraph, TradingView.