Bilecik’te Tendürüst Sağlık Sendikası Üyeleri, Yüzdelik 30’luk Maaş Zammını Ihtarname Etti

GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik’te Canlı Esenlik Sendikası üyeleri, memur maaşlarına yapılacak yüzde 30’luk zammı ihtarname etti. Güre Esenlik Sendikası Bilecik Şubesi Başkanı Emrah Aziz, “Baştan yorum oranının yüzdelik 122 bindirimli olduğu, minimal ücretin yüzde 54 arttığı ayrımsız ortamda yüzde 30, akseptans edilebilir değildir” dedi.

Zinde Keyif Sendikası üyeleri, zaman Bilecik Terbiye ve Araştırı Hastanesi uğrunda tıpkısı araya gelerek, maaşlarına yapılacak yüzdelik 30’luk zammı kabul etmediklerini belirttiler. Sendika üyeleri hesabına açıklama eden bölüm başkanı Emrah Ermiş, şunları söyledi:

“BU ZAMMI ASLA AKSEPTANS ETMİYORUZ”

“Yüzdelik 25 artı 5’e banko dal eğmeyeceğiz. Burada tıpkısı avuç inanmış insanla bu bahçede toplanmamızın tıpkısı tek nedeni var. O dahi yetkili sendikanın etkisizliğinin yeniden dönme yüzüne çıkmasıdır. Memurun ezildiği bu zammı asla akseptans etmediğimizi sizlere bellemek istiyoruz. Baştan yorum oranının yüzde 122 bindirimli olduğu, minimal ücretin yüzde 54 arttığı bir ortamda yüzde 30, kabul edilebilir değildir. Bu, işyar aylık zammına ilk tepkidir. Fakat bilinsin kim bu tepki, çığ olup büyüyecektir. Zinde Keyif Sendikası, bütün teşkilatları ile memura uygun görülen tamlık butlan ve hukuksuzlukları katiyen akseptans etmeyecek ve bunların düzeltilmesi amacıyla canla başla çalışacaktır. Unutulmasın kim Tendürüst Afiyet Sendikası, üyesi olsun/olmasın sağlık çalışanlarını serbest bırakmayacaktır. Esaslı davasına ehil çıkan gençleri, için atılan tek taş durduramayacak; binler, on binler ve bir devir yüzbinler kendisine haksızlıkların, liyakatsizliklerin, mobbinglerin ve şiddetin karşısında dimdik duracaktır.”