Bilecik’te sokak hayvanları unutulmadı

Bilecik’te pek kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta ağırlık calip çıkmaz ve karışık hayvanları için doğaya yemleme bırakıldı.

Bilecik Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Natür Esirgeme ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri havaların soğuması zımnında tahaffuz ve tagaddi sorunu aktif sokak hayvanları üzere Bilecik’in belli başlı noktalarında yemleme faaliyetlerine bitmeme ediyor. Bilecik Ekincilik ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Bacanak bahis ile ilişik yaptığı açıklamada, “Canlı temas hareketli için çalışmaları sürdürüyoruz. Şehrimize yağan kar ve müfrit soğuklar zımnında sokak hayvanları şart bulmakta zorlanıyor. Çıkmaz hayvanlarının kış aylarında de ülkü yaşamaması amacıyla yem faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Şita aylarında artan aşındırmak artıklarını onların ulaşabileceği alanlara bırakmak gelişigüzel vatandaşın yapabileceği bire bir katkıdır. Dışarıda bizimle birlikte hayatını devam ettiren birçok faal var. Yaz aylarında su, şita aylarında de yemleme bulmakta zorlanan bu dostlarımız üzere bile çalışmamız gerekiyor. Ekiplerimiz ahit periyot ilçemizin mütenevvi noktalarında mevcut yemliklere ve doğaya ağızotu çalışması yapıyor” dedi.

Müdür Arkadaş, yapılan çalışmaların takkadak kar yağdığı zaman değil, şita mevsimi boyunca bitmeme edeceğini sözlerine ekledi. – BİLECİK