Bilecik’te 5 Noktaya Süt Kuzusu Hizmet ve Emzirme Kabini Kurulacak

Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şubesi ve Sağlık Bakanlığı beyninde imzalanan teşrikimesai protokolü mucibince Bilecik’in beş noktasına çağa hizmet ve emzirme kabini kurulacak.

Familya kocaoğlan Şehremaneti Sedir Toplantısı’nın ikinci oturumu, Komutan Vekili Melek Cıda Subaşı başkanlığında yapıldı. Şeyh Edebali Hars ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda, dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 5393 Az Şehremaneti Kanunu’nun 75. maddesine güvenerek Türk Kadınlar Birliği Derneği İstanbul Şubesi ile üç yıl süreli kuma hizmet projesi iş birliği protokolü yapılması ve tören düzeni fayrap etmek için Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusunu görüşüldü. Türk Kadınlar Birliği ile Keyif Bakanlığı ortada imzalanan tören düzeni ile Bilecik’te beş ayrı noktaya bebek bakım ve emzirme kabinleri konulacak.

Projenin ayrıntıları karşı bilgi veren Cıda Subaşı, uygulamanın kadınlar amacıyla güzel olacağını belirterek, şunları söyledi:

“KADINLAR İÇİN FENA HÂLDE BİR UYGULAMA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Çok heyecanlandığımız ayrımsız proje. Türk Kadınlar Birliği bizlere bu konuyu ilettiler. Biliyorsunuz ki bizim ilimizde emzirme ve çağa hizmet kabinleri bulunan değil. Bu proje kapsamında Türk Kadınlar Birliği, Keyif Bakanlığı ile tıpkısı protokol imzalamış. Vekillik, lüzumlu noktalarda lazım olan kabinleri kuruyor. Belediyemiz ise düz, elektrik ve internet hizmeti temin ediyor. Bilecik’te ilkokul ayrı nokta belirledik. Mecbur Veriş, alışveriş haset kurulan ahzüita alanı, merkezde iki dideban ve tıpkı üstelik Bahçelievler Mahallesi’nde akıllıca tıpkı noktaya konulacak. Belediyeye başvuran kadınlarımıza bir deneyli veriyoruz ve bu bilgili ile buralar kullanılabilecek. Emanet içeriye girdiğinde içerdeki ekranda onun ismi görünüyor ve içeride geçireceği zamanı gösteren ekran oluyor. 20 zaman büyüklüğünde aynı kullanma zamanı olacak kişinin. Tıpkı zamanda içeride çağa bezinin olduğu aksam var. Oraya kurnaz okutulduğunda ücretsiz çağa bezi ve ıslak baş bezi kabil malzemeler, bezmatik kısmından verilecek. Tığ burada vatandaşlarımızdan yalnız buralara sahip çıkmalarını istiyoruz. Kullanılacak bez, baş bezi kabil malzemeler da Sağlık Bakanlığı ve Türk Kadınlar Birliği işbirliğinde düzenlenen protokol kapsamında karşılanacak.”