Bayraktar AKINCI bire bir irtifa rekoru elan kırdı

Yerli ve milli savunma sanayide ayn dolduran ve Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde hesaplı AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA ’nın (Taarruzi İnsansız Hava Uzlaştırıcı) 2 nüsha 750 atlama beygiri motor ile donatılan modeli Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli havacılık yükselti rekorunu elan yükseğe taşıdı. Gelgel Kuvvetleri Komutanlığı ’na konfirmasyon edilmek için Defans Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri nezdinde direnç, faziletli irtifa ve efdal ivinti testleri yapmak amacıyla 21 Haziran 2022 tarihinde saat 19:31 ’de havalanan Bayraktar AKINCI B, namına ilgilendiren olan milli tıpkı hava aracıyla ulaşılan arz erdemli yükseklik rekorunu baştan kırdı. Sınav kapsamında 45 bin 118 feet (13 bin 716 metre) irtifaya kadar yükselen Bayraktar AKINCI B, 20 saat 23 dakikalık uçuşun peşi sıra Dertli Hava Meydan Komutanlığı ’ndaki Bayraktar AKINCI Pervaz, Eğitim ve Imtihan Merkezi ’ne döndü. Bayraktar AKINCI TİHA ’nın 2 skor 450 beygirlik motor konfigürasyonuyla görev özne Bayraktar AKINCI A modeli, 8 Orak Ayı 2021 tarihinde gerçekleştirilen imtihan kapsamında 38 bin 39 feet irtifaya çıkarak rekor kırmıştı.22 Haziran 2022 tarihinde ise 45 bin 118 feet irtifaya sâdır Bayraktar AKINCI B, üçüncü nöbet irtifa rekoru kırmış oldu. Bayraktar AKINCI aynı yükseklik rekoru elan kırdı

Albeni Kuvvetleri Komutanlığı ’na teyit edilecek Bayraktar AKINCI B ’lerin akseptans faaliyetleri üzere Bayraktar AKINCI Pervaz, Yetişek ve Sınav Merkezi ’nde mevcut Savunma Sanayii Başkanlığı ve Çekicilik Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri dahi bu tarihi anlara şehadet etti. AKINCI B, erdemli atiklik denemelerinin birlikte gerçekleştirildiği 20 saat 23 zaman süren uçuş süresince hep 6 bin 406 kilometre el katettikten sonraları imtihan faaliyetini başarıyla tamamladı.
Bayraktar AKINCI B, halihazırda bitmeme eden imtihan faaliyetlerinin yanında eş zamanlı namına Anadolu Kartalı Tatbikatı ’nda birlikte görev alıyor.
Bayraktar AKINCI TİHA, yeniden Haziran ayı içerisinde İzmir Seferihisar ’birlikte icra edilen EFES-2022 Müşterek Atışlı Fiili Tatbikatı‘nda Batman ’de konuşlu olduğu üsten kalkış yaparak Seferihisar ’daki Doğanbey Atışlı Manevra Bölgesi ’nde belirlenen hedeflere atışlarını başarıyla gerçekleştirmiş ve Batman ’daki üssüne idraksiz dönmüştü.
Bayraktar AKINCI TİHA amacıyla şimdiye kadar 4 ülkeyle, Bayraktar TB2 SİHA üzere ise 22 mutluluk ile dış satım sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar TB2 SİHA ’ların teslimatları sürerken, Bayraktar AKINCI TİHA ve düzlük sistemlerinin 2023 yılından itibaren süreli adına konfirmasyon edilmesi hedefleniyor. İHA’nın haberine bakarak, 2021 ’dahi 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatı gerçekleştiren Baykar, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklayan verilere göre defans ve havacılık alanında yeryüzü çok dış satım eden firma oldu.