Bataryaların bildirme iri düşmanı toplumsal iletişim araçları uygulamaları

İnsanların saatlerce elinden düşüremediği akil telefonlardaki oyunlar ve sosyal iletişim araçları uygulamaları, bataryaların ömrünü kısaltıyor. Alelumum işlemciyi zorlayan toplumsal medya uygulamalarındaki videolar, online oyunlar ve görüntülük ışığı parlaklığının da bataryanın süresini etkilediğini belirten cep telefonu tamiri uzmanı Ulu Osman Özkan, bu sebeplerden dünya sık sık şarja takılan cihazların ercecik yıprandığını söyledi. Ayrıca antipatik havaların işletim sistemini yavaşlattığını ve bunun bile telefonun sahiplerini saf namına tamircilere yönelttiğini sözlerine ekleyen Özkan, “Telefon ısısı, çekicilik sıcaklığının altında kala zorlanabiliyor ancak bire bir müddet sonraları ayrımsız şekilde bizatihi yapılanıyor. Bunlar, elinin altında uygulayım bilimi olan herkesin bilmesi müstelzim bilgiler. Durumdan istifade fail birçok tamirci de müşteriden işçilik parasını alıyor ve şu anda otantik batarya diyerek bire bir molekül kalmadı ortada hemen muadilleri var.” dedi. Bataryanın kül bitmeden evet bile azaldı sinyalini gıyaben şarja takılmasının telefonu yıprattığını tamlayan esnaf Özkan, “Yaptığımız sunu balaban yazık, şeb yatarken telefonu cıvıltı prizlerinde bırakmak” diye niteleyerek bataryanın ömrünü kısalttığını vurgulayarak, “Mümkün olduğunca 2,5-3 saat beyninde cihazı şarjda tutup, dolduğundan güvenli olmadan çıkarmamalıyız.” dedi.

Müşterilere 1 amper olan yükleme kablolarını tavsiye mektubu etmediklerini, bunun hesabına 2 amper ile çalışanları önerdiklerini dile getiren Özkan, bu makule kabloların orijinale yakın olması hem bataryanın hızlı aynı şekilde dolduğunu hem de telefon sağlığı açısından henüz emin olduğunu tabir etti.
Ayrıca bataryaların A, B ve C nitelik diyerek 3 ’e ayrıldığını ve banko güvence belgesi olmadan satın alınmamasını tamlayan Ali Osman Özkan, konuyla ait yerine şu ifadeleri kullandı: “6 kamer ve 1 sene arası garantisi olan bataryalar var fakat insanlar, 1 yıl olanlara istek etsinler. İlave olarak, internetten ısmarlama ettikleri bataryaları kendilerini takmaya kalkmasınlar, zira ellerindeki tornavidayı milimle kaydırsalar de patlamalarına evet bile takmadan bozulmalarına faktör olabilirler. Bu türlü hataların temel nedeni ise bataryaya malzeme tıpkı cismin değmesi ihtimalidir.”