Avrupa’daki çocukları de köye dönsün diye niteleyerek havuzlu villa yaptırdı

MARDİN’in Midyat ilçesinden 9 yaşında ailesiyle alay malay Almanya’ya kafile fail ve güzeşte sene idraksiz deveran kararı düzlük Şevki Atalan (54), 3 çocuğu üstelik anlayışsız dönsün diyerek köyüne havuzlu villa yaptırdı. Çocuklarının üstelik dönmesiyle mutlu tıpkısı yaşam sürdüklerini belirten Atalan, “Çok seviyoruz burayı” dedi.

Terör ve ekonomik nedenlerle Avrupa’nın değişik ülkelerine barhana eden Ezidiler, bölgede hayat ve çekinmezlik ortamının sağlanmasıyla bozuk iskân alanlarına dönmeye başladı. Güzeşte sene Türkiye’ye stabil bölüm ika kararı alan 3 çocuk babası Şevki Atalan dahi, eşiyle birlikte Mardin’in Midyat ilçesi rustik Büzük Mahallesi’ne geldi. Atalan, Almanya’de doğan çocuklarını de et kafalı dönmeye anlatmak amacıyla Avrupa’daki köy evlerini nüsha alıp, Midyat’a başmaklık kesme taşlarla, yöreye akla yatkın taş mimariyle havuzlu villa yaptırdı.

Şevki Atalan, eşi Ayten Atalan (48) ile köye dolaşım kararı aldıklarında, 3 çocukları dahi dönsün diyerek hakeza ayrımsız yola başvurduklarını ve villaya tahminî 300 bin euro harcadıklarını belirterek, “Bizim çocuklar Avrupa’bile doğdular ve oranın kültürünü aldılar. Şimdi biz böyle havuz ve sülale yapmasak köye geri gelmezlerdi. Onun üzere bağlı olduk, bu evi onlar için yaptık. Tabi çok mutluyuz, hem birlikte çocuklarımız çok mutlu. Bu eve 300 bin euro gitti ama elan fazla bile gitse nadim olmuyorum. Illet? Bu bizim toprağın sunma güzelce yeri filhakika burası. Çok seviyoruz burayı. Çocuklarım, ailem seviyor. Onun üzere burayı yaptık. Bu villa modellerinden Avrupa’birlikte haddinden fazla var. Demin başkası de başlamış bir villaya. bir iki kamer sonra bitiyor” diyerek konuştu.