ASKON sarsıntı bölgelerine desteğini sürdürüyor

Küçük Asya Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Okumuş, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası ivedili bire bir şekilde kombinasyon olduklarını belirterek, “AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara müteveccih hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON yardım tırlarımızı yurdun dört bir yanından kıyamet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya dahi devam ediyoruz. Hareket bölgesine yardımlarımız ayni ve maddesel artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

ASKON’dan yapılan açıklamada görüşlerine meydan verilen Vazıh, yaşanan dramatik hadisenin hemencek ardından henüz eski afetlerde olduğu üzere parçalanmamış teşkilatlarıyla müstacel benzeri şekilde birleştirme namına yer sarsıntısı bölgesindeki vatandaşların yanına koştuklarını bildirdi.

Bu bağlamda bölgede düzlük alan ve bölgeye yakın şubeleri 24 saat bakım verecek şekilde hazır ettiklerini nâkil Münevver, şunları kaydetti:

“AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON müzaheret tırlarımızı yurdun ciharıyek yanından afet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya de devam ediyoruz. Yer Sarsıntısı bölgesine yardımlarımız ayni ve maddi artarak devam edecek. Henüz ilk Karadeniz dominant, Elazığ, Malatya İzmir zelzele ve cuşuhuruş afetlerinde olduğu kadar milletimizin yanı sıra ayni, maddesel ve manevi yerine dayanışma içerisinde olmaya devam ediyoruz. Öncelikle bölgedeki şubelerimizi 24 saat berrak tuttuk.

Ardından esas ihtiyaç malzemeleri olan elektrik üreteci, battaniye, ısıtıcı, keçe, akak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, çağa maması, akarsu, azık kolileri, öz setleri, gelişim makineleri kazaratar üzere vazgeçilmez malzemeleri realizasyon ederek, sarsıntı bölgelerine Rize’den Antep’e, Antalya’dan Yiğit Maraş’a, Konya’dan, Urfa’ya, Batman’dan Diyarbakır’a kadar şubelerimiz vasıtası ile iletiyor ve iletmeye bile bitmeme ediyoruz.”

“AFAD ile koordineli olunmalı”

Vazıh, pahal albeni koşullarına rağmen yerelden gelen talepler doğrultusunda arkalama malzemelerini hazırladıklarını aktardı.

Amacına uygunluğu açısından yardımlar oluşturulmadan önce mutlak AFAD ile koordineli olunması gerektiğine işaret eden Entelektüel, “Müzaheret malzemeleri buna bakarak tedarik edilerek ve yine AFAD yetkililerin yönlendirdiği bölgelere ulaştırılmalıdır. Tığ koordinasyonumuzu bunun üzerine oluşturduk ve faydasını birlikte görmekteyiz. Bu ateş günleri devlet budun el ele alay malay omuz omuza dayanışma ile aşacağız. ASKON adına üzerimize düşeni ziyadesi ile yapmaya mücahede ediyoruz, bu şalter ile tekrardan milletçe başımız esen olsun dileklerimizi iletiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.