ASELSAN, son 3 yılda 400’den fazla ürünü millileştirdi ASELSAN, akıbet 3 yılda 400’den fazla ürünü millileştirdi – VİDEO

Türkiye Ilerleme Vakfı tarafından, Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezinde ‘İleri Teknolojiler’ temasıyla 3’üncü Bereket ve Teknoloji Fuarı açıldı. ASELSAN Başkanı Haluk Görgün, millileştirme çalışmalarının tanıtımı ve iş birliği protokollerinin imzalanması töreninde açıklamalarda bulundu. Görgün, koronavirüs salgınında üretim ve bakım merkezlerine bağımlılığın artmasının, global tedbir zinciri kurallarının baştan şekillenmesine öğün açtığını belirterek; koşulların, yaşayan rakiplik avantajlarına eş olan Türkiye’yi yıpranmamış zılgıt ve fırsatlarla karşı karşıya bıraktığını söyledi.
Tahavvül sürecinde savunma sanayi ilkin başlamak için bir nice sektörde Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini sürdüren ve rakiplik gücünde belirleyici kurum oynayan tedarikçilerin millileştirme vizyonu ile güçlenerek yollarına devam ettiklerini kaydeden Görgün, “Bu anlayışla, 2018 yılında başlatmış olduğumuz organizasyonel inkılap sürecimize bu sene aynı kilometre taşı ilaveten tedarik zinciri yönetimimizi umum müdür yardımcılığı seviyesine taşıdık. Hep sahip olma maliyetine dair değerlendirme yaklaşımımız ve tedarik zincirinin cümle aşamalarına yardım sağlayıcı kullanılmamış organizasyonumuzla, tedarik zinciri yönetimimizi sürdürülebilir, girintisiz çıkıntısız ve enerjik bir yapıya ulaştırmayı hedefliyoruz.Bu tasavvur doğrultusunda, dizayn ya üstelik istihsal anlamında evcil tedarikçilerimizin üretebileceği tekmil yapıt ve sistemleri analiz ederek odağımızı yerlileştirebileceğimiz eleştiri teknolojiler üstünde yoğunlaştırıyoruz.” Bu kapsamda tedarikçilerimiz ile aramızdaki bağı perçinlemek, millileştirme çalışmalarının etkinliğini artırmak ve dışa bağımlığı elan üstelik azaltmak istiyoruz. Millileştirme çalışmalarımızı henüz dizgesel adına yürütebilmek amacıyla 3 sene ilk Milli ve Domestik Işaret Geliştirme Kurulunu kurduk. Bu kurul bünyesinde millileştirilecek ürünler üzere teknik bilgelik broşürleri hazırlıyoruz.” diye konuştu.
Görgün, 3 bin 127 civarında tedarikçilerinin olduğunu anlatım ederek, “Bunlar ASELSAN’a etken yerine fatura kesen firmalardır. 3 birey müteharrik firma dahi var, 100 emanet müteharrik firma da var. Biraz henüz büyük boyutlu firmalar bile var. Şu anda ASELSAN’la gelişigüzel etkin irili ufaklı ASELSAN’ın hümayun yolculuğunda ona bindi olan, onunla beraber giden, paydaş olan, dertlenen, heyecanlanan, üreten ülkemizin defans sanayine yardım sağlayıcı 3 binin üstünde firma var. Henüz yapacak haddinden fazla işimiz var, gidecek çok yolumuz var. Biz bunun farkındayız. Yaptıkça, ilerledikçe, değerlendirdikçe daha yenileri, iyileri mutlaka yapılabilecek. Tığ bu tecrübeler ile gelişigüzel ilerlemeye himmet gösteriyoruz. Millileştirme ve uluslararası hisse senedi ihya bizim amacıyla sunu majör mefhumlardan bire bir tanesidir.” dedi.
.