Ardahan’da eksiklik 16 etap antipati hayatı zıt etkiliyor

Ardahan’de eksiklik 16 mertebe antipati hayatı karşıt etkiliyor

ARDAHAN Antipatik havanın etkisiyle gâh göl ve derelerin donduğu kentte, yollardaki buzlanma dolayısıyla de ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Soğuk hava dolayısıyla araçların camları buz tuttu, dikme ve bitkilerin üzerinde jale oluştu. Kırağıyla benzersiz aynı görünüme mülaki ağaç ve bitkiler, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ardahan’da Sibirya soğukları yaşamı münasebetsiz etkiliyor. Soğuklardan âlem dışarıda duramadıklarını belirten Pek Yılmaz, “Ark ayaz var. Dışarıda duramıyoruz. Serencam zamanlarda hava haddinden fazla iyiydi. Kar yağışıyla birlikte soğuklarda başladı. Dışarısı çokça sevimsiz, şu zaman mahsus hava sıcaklığı eksiklik 20 ile 25 merhale. Dışarıda duramıyoruz. Çıkmaz hayvanları de üşüyor. Seçkin kayran buz tutmuş ve burada bağlanmak çokça baskı. Doğalgazı yeryüzü beş altı 45 ile 50 derecede yakıyoruz. Ama fiyatlar pahalı olduğu için bir nice koca doğalgazı birlikte açamıyor” dedi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede gece yeryüzü düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında tevessül etmek için 16,7 ile Ardahan merkezde yaşanırken, Göle ilçesinde eksiklik 16,6, Hanak’ta nakıs 11,3, Çıldır’bile nakıs 8,9, Damal’üstelik eksi 9,7, Posof’ta ise eksi 6,6 mertebe yerine ölçüldü.