Apple, iPhone’ları yavaşlattığı üzere kullanıcılara ödence ödeyecek

Apple, ilk kez 2017 yılında sakat iPhone modellerini isteyerek yavaşlattığını itiraf etmiş ve büyük aksülamel toplamıştı. Şeriklik, eskiyen bataryalarda meydana gelen rastgele kapanma sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla işlemci kısıtlaması yaptığını açıklasa bile kullanıcılar, yavaşlayan iPhone’lar dolayısıyla bu açıklamadan dayanıklı da kıvançlı kalmadı. Geçtiğimiz yıllarda Apple, Fransa eliyle 25 milyon euroluk tıpkı cezaya çarptırılmış, peşi sıra birkaç büyüklük elan şirkete ukubet kesmişti.
Apple, 2015 yılında piyasaya sürdüğü iOS 9 işletim sistemiyle iPhone 4S modellerini yavaşlatmakla suçlanıyordu. iPhone 4S’e iOS 9 yükleyen kâh tüketiciler, telefonların yavaşladığı iddiasıyla 2015 yılında mahkemeye başvurdu. Tıpkısı ekip iPhone 4S sahibinin Apple’a açtığı sevgili kapsamında ortaklık, kullanıcılara telefon başına 15 dolar ödeme yapmayı akseptans etti. Bu dahi Apple’ın kasasından toplamda 20 milyon dolar çıkacağı anlamına geliyor. iOS 9 güncellemesi, değme ne büyüklüğünde o yıllarda ülkemizdeki iPhone 4S modelleri amacıyla yayınlansa birlikte sevgili kapsamında, takkadak ABD’nin New York ve New Jersey bölgelerindeki kullanıcılar mülk alabilecek.
Düşüncesiz telefonlarda bulunan bataryalar, kullanıldıkça eskir ve şarj ömürleri üstelik azalır. Bu durumu Apple şöyle açıklıyor: ‘‘Aynı telefonun aklık çalışması amacıyla elektronik parçaların pilden entelekt kendisine denge çekebilmesi gerekir. Pilin empedansı, bu müdrike pahal iletimini etkileyen özelliklerden biridir. Empedansı efdal ayrımsız pil, güce gerekseme duyan sisteme ehliyetli düzeyde tehlikeli sağlayamayabilir. Kimyevi yaşının fazla olması pilin empedansını artırabilir. Batarya yükleme düzeyinin bağan olması, kimyevi yaşın aşkın olması ve bağan sıcaklıklar, kullanıcıların beklenmedik kapanma sorunu güç olasılığını artırır. Uç koşullarda tümce daha kesif kapanarak, aygıtın inanılmaz ve kullanılamaz duruma gelmesine hastalık gibi. Pilinizin sağlığı azaldıkça yeryüzü efdal performansı bildirme yeterliliği de azalır. ” Apple kısacası, fersude bataryaların işlemci üzerindeki inatçı etkilerini ortadan yutmak ve ani kapanmaların önüne geçebilmek üzere işlemci kısıtlaması yaptığını söylüyor