AÖL 3. dolaşma sınavları ne zaman bitecek? AÖL 3. çevrim sınav giriş ekranı 2021

AÖL 3. aktarılma online sınav giriş ekranı, 3 Temmuz 2021 saat 09.30 bakımından Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı eliyle öğrencilerin erişimine açıldı. Ortaöğretim eğitimini havadan bütünleyen öğrenciler, celi lise sınavlarına AÖK Vukuf Idare Sistemi üzerinden paydaşlık sağlayacak. Online (devre içi) yapılacak olan AÖL sınavlarında, öğrencilere çoktan seçmeli 4 (dört) alternatifli ve her bir ders amacıyla ayrı başlamak amacıyla 20 sorudan oluşacak testler sorulacak. Olur, açık lise (AÖL) 3. dönüş sınavları hangi zaman bitecek? İşte, 2021 AÖL 3. dönme imtihan antre ekranı ve sınava dair ayrıntılı bilgiler… 3 Temmuz 2021 tarihi saat 09:30’da başlayan Yalınlık Tedris Kurumları 2020-2021 Terbiye Tedris Yılı 3. Zaman Sınavları, 7 Temmuz 2021 tarihi saat 23:59’a kadar online (çevrim içi) adına yapılacak.
MEB eliyle yapılan açıköğretim lisesi (AÖL) sınav sonuçlarının hangi zaman açıklanacağı elan netlik kazanmadı. Fakat sonuçların 15 dönme içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınavların ardından AÖL sınav sonucunu hıfzetmek talip öğrenciler sonuçları “https://aolweb.aol.meb.gov.tr/” adresinden öğrenebiliyor. 

Öğrenciler, tıpkı yetişek tedrisat yılı ve dönemi üzere yapılacak sınavlardan sadece birine katılabileceklerdir. Online sınav uygulaması ancak içi ve dar dışında, Türkiye saatine bakarak bire bir dönem ve saatte başlayıp, benzeri aktarılma ve saatte sona erdirilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik kolpo ve şifreleri ile AÖK Vukuf Hile Sistemine online imtihan kapasitesinde giriş yaparak online imtihan uygulamasına katılacak. Imtihan başvurusu sıfır ve tamlık derslerinden sınavını tümler öğrenciler imtihan süresinin sonuna kadar AÖK Hikmet Dalavere Sistemine giremeyecek. Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve beherglas ibret üzere ayrı kalkmak amacıyla 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek. Sınavda beherglas dersin testi üzere 25 dk. müddet uygulanacak. Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan yer aşkın 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçmece sınavı başlatıp bitirebilecek. Seçilen derse ilişkin imtihan, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, akıbet soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir ’ butonu olacak.