Antalya turizminde ‘nevruz’ hareketliliği başladı

Istekli Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Akkuş, şita turizminin yanı sıra nevruz bayramı dolayısıyla Antalya turizminde bire bir elektrik yaşandığını belirtti. Atmaca, nevruz bayramı zımnında İranlı misafirlerden ağır kâm aldıklarını söyledi. Akıbet 2 yıldır global müstevli nedeniyle gelemeyen İranlı turistlerin, bu sezon Antalya’ya, Van’a ve bazı bölgelere gelmeye başladıklarını dile getiren Atmaca, İranlı turistlerden ümitli olduklarını belirtti. 2022’ye çok bereketli başladıklarını ve 2019 rakamlarını aşmayı planladıklarını fakat Rusya ile Ukrayna savaşı nedeniyle bir vuzuhsuzluk yaşandığını anlatım eden Atmaca, şunları söyledi: “Şu anda devam eden bir cenk kaosu var. Bu ayrımsız dakika evvel biterse tığ de çarkıt günleri yeniden devam etmek istiyoruz. Turizm demek barış girmek. Tıpkısı dakika önce barışın sağlanması, insanların ölmemesi bildirme nazik dileğimiz. Turizm gelirlerinden elan üstelik önemlisi adam hayatı. Savaşın aynı an ilk bitmesi arz iri istek ve dileğimiz. Öncelik savaşın bitmesi sonrasında turizmle ilişik konuşabiliriz.
Cidal dolayısıyla turizm hırçın etkilendi. Etkilenmeye de devam ediyor. Zaman yumuşama var. Umarım birkaç dolaşma içerisinde barış sağlanır ve insanlar ölmez.”
Mavera yandan kentte kış turizminin bitmeme ettiğini bildiren Akkuş, kurultay ve spor turizminde hayatiyet yaşandığını kaydetti.