Annesinin cenazesini akseptans etmediği zihinsel engelli Zühal’in mezarını vekillik yaptırdı

ELAZIĞ’dahi, 2 yıldır entübe adına otama gördüğü hastanede yaşamını yitiren, annesi cenazesini kabul etmeyince görevlilerce defnedilen Sekendiz Gülersez’in (12) mezarı, Aile ve Içtimai Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla yaptırıldı.

Kayseri’da, yoğun zihnî özürlü olarak dünyaya mevrut Zühal Gülersez, bire bir müddet sonra Erzurum’a götürüldü. Sekendiz, Erzurum’daki kademe kapanınca de 2 sene önceki Elazığ’daki bakımevine nakledildi. Tagaddi sorunu dolayısıyla, güdük süre kaldığı bakımevinden hususi hastaneye gönderme edilen Satürn’in, midesinden PEG (Bellek duvarından mideye gayda yerleştirilmesi) yöntemiyle beslenmesine devam edildi. İki yıldır entübe namına otama gören Zühal, 3 periyot evvel yaşamını yitirdi. İletişime geçilen annesi, cenazeyi kabul etmedi. Bunun konusunda morgdan alınan cenaze, eski bölüm Muasır Mezarlık’ta görevlilerce kılınan cenaze namazının peşi sıra toprağa verildi.

BAKAN YANIK PAYLAŞTI?Evvel öğrenciler ve gâh dernekler Satürn Gülersez’in mezarını görüşme ederek, dua edip karanfil bırakırken, bugün birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Vekil Bahir Üzüntülü’ın talimatıyla Satürn Gülersez’in mezarını yaptırdı. Bakan Üzüntülü, içtimai medya hesabından bire bir takipçisinin mesajını alıntılayarak, “Hassasiyetiniz için çok teşekkür ediyorum. Kuruluşlarımızda hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızı tek devir serbest bırakmayız. Sekendiz’e üstelik serencam görevimizi hesabına getirdik” paylaşımını yaptı.

Zühal Gülersez’in mezarını konuşma eden Ev ve Toplumsal Hizmetler Müdürü Şanlı Sait Çeçen üstelik “Bakanlık adına bebek, yavru, tüvana, buğulu, engelli, martir yakınları ve gazilerimize bakım veren büyük şişman bir aileyiz. 12 yaşındaki Sekendiz kızımız bile bu nazik ailenin ayrımsız ferdiydi. 12 yıldır farklı illerde bizlerden leyli bakım almaktaydı. Maatteessüf tedavi gördüğü aynı hastanede rahatsızlığı nedeniyle vefat etti. Vefatından bilahare şimdiye kadar bekâr bırakmadığımız gibi Sayın Vekil Su Acılı Hanımefendi’nin talimatlarıyla kızımıza çabukça tıpkısı mezar yaptık. Kızımıza şu asıl kadar yapmış olduğumuz görevlerle yanı sıra durduğumuz üzere artık üstelik dualarımızla serbest bırakmayacağımızı tercüman olmak istiyorum. Kızımız bu büyük ailenin tıpkısı ferdiydi. imdi de büyük ailenin tıpkı ferdi yerine kalacak. Ocak ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı namına tığ kimsesizlerin kimsesiyiz. Bakanlığımız şu ana kadar tek vatandaşını, yaşlısını, bebeğini sahipsiz bırakmamıştır, imdi bile bırakmayacaktır. Rabbim bu pespaye kızımıza yağmur etsin inşallah. Hepimizin başı salim olsun” dedi.