Android telefonlarda FaceTime elbet kullanılır

Bire Bir Android kullanıcısı olsanız üstelik, ayrımsız noktada Apple cihazlarına eş olan arkadaşlarınız veya eş üyelerinizle FaceTime bağlantısına gerekseme duyabilirsiniz. Kolay izah etmek icabında, FaceTime Apple’ın kendi görüntülü sohbet yazılımıdır ve iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlarda önceden yüklenmiş olarak sağlık. Böylelikle kullanıcılar, farklı Apple kullanıcılarını aceleci ve kolay aynı şekilde görüntülü arayabilirler. Fakat FaceTime, yıllardır yalnızca Apple cihazlarında kullanılabiliyordu. Apple, iOS 15, iPadOS 15 ve macOS 12 Monterey’i piyasaya sürdüğünde FaceTime kısıtlamalarını az buçuk gevşeterek herkesin kullanımına açtı. Bu sayede Apple, Android kullanıcıların da bire bir Apple kullanıcısı eliyle oluşturulan FaceTime oturumuna katılmasına cevaz verdi.
İhtiyacınız olan şeyler: Android’de FaceTime beğenmek tür, ancak sadece bir Apple ürünü kullanan biri aracılığıyla oluşturulan kâin tıpkı aramaya davet edildiyseniz bu uygulanan. Elhasıl, Android telefonlar üzerinden FaceTime oturumu başlatmanın bir yolu bulunmayan.
FaceTime uygulaması, Android’in uygulama mağazasında bulunan değil. Bu nedenle görüşmeler, sadece tarayıcı üzerinden yapılabiliyor. Apple’a bakarak, aynı FaceTime görüşmesine Android üzerinden katılabilmek üzere Google Chrome’un en üst sürümüne ihtiyacınız var. Play Store’da uygulamanın sayfasını açın ve varsa “Güncelle” düğmesine dokunun. Ayrımsız güncelleme seçeneği görmüyorsanız, doğrusu Chrome’un en üst sürümüne sahipsiniz demektir. Artık Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Chrome’un en üst sürümünü çalıştırdığınıza göre, kişiniz aracılığıyla size gönderilen FaceTime taharri bağlantısına dokunmanız gerekecek. Bağlantıya dokununca, FaceTime aramasının Google Chrome üzerinden açıldığını göreceksiniz.
Ayrıksı katılımcıların görmesini istediğiniz adı girin ve ardından “Bitmeme”a dokunun. FaceTime, Android cihazınızın kamerasına ve mikrofonuna erişmek üzere bire bir tarayıcı emir istemi marifetiyle müsaade isteyebilir. “İzin Ver”e dokunun, aksi hâlde farklı katılımcılar sizi göremez veya duyamaz. “Katıl”a dokunun ve bekleyin. FaceTime taharri sunucusu, katılmaya amade olduğunuzu görecek ve FaceTime oturumunu oluşturan kişinin sizi aramaya kabul etmesi gerekecek. Aramanız bittiğinde, telefonu durdurmak amacıyla “Ayrıl” düğmesine dokunmanız yeterli.