Almanya’da genel ağ suçlarına ağırbaşlı cezalar yolda

Sonuç zamanlarda Türkiye dahil bir nice talih, özellikle toplumsal iletişim araçları üzerinden işlenen tiksinti suçlarına karşı nazik uğraş başlatma planları yapıyor. Almanya, internet üzerinden gerçekleşen tiksinti suçlarına ait eskimemiş bir etap attı. Almanya’de Eyalet Temsilciler Meclisi’nde akseptans edilen yıpranmamış düzenlemeye göre, internet ve içtimai iletişim araçları marifetiyle işlenen nefret suçlarına ve ölçüsüz sağcı suçlara daha dokunaklı cezalar getiriliyor. İlgili yasalarda yapılan farklılık, genel ağ ortamındaki tiksinme suçlarının takibinin daha ferah yapılmasını amaçlıyor.
Düzenlemeye bakarak Facebook ve Twitter üzere içtimai iletişim araçları platformları; sivri sağcı, rasist söylemleri evet de halkı kışkırtıcı, taciz, saldırı ya de ahiret yolculuğu tehdidi içeren paylaşımları çabucak silmekle yetinmeyip bu tuhaf paylaşımları derhal Federal Inanma Teşkilatı’na bildirmekle işyar olacak. Ayrıca toplumsal medya platformları, cürüm işleyenlerin yakalanabilmesi için paylaşımların yapıldığı bilgisayarların IP adreslerini bile güven birimlerine iletecek. Almanya’üstelik hayata geçirilecek bakir kanuni düzenlemeyle, yıldırı evet bile kıya kabil ağırbaşlı suçlarda, kullanıcıların toplumsal medyaya antre şifrelerinin hâkim kararıyla yetkililere verilmesinin üstelik önü açıldı. Yerel politikacılara, esenlik personeline saldırının cezası da artıyor. Bundan böyle federal ve eyalet düzeyinde görev yapan politikacıların yanında yerel politikacılara müteveccih işlenen suçlar da ilişik ceza kanunu kapsamına  girecek.

Antrparantez acil servislerde vazifeli keyif personeline; hekim ve hasta bakıcılara saldıranlar bir itfaiye aracı, leşker evet bile polise yönelik saldırılarda olduğu kabil daha çok ilkokul yıla kadar mahpushane cezasına çarptırılabilecek.