Alageyikler Gümeli ormanlarında görüldü

Alageyikler Gümeli ormanlarında görüldü

ZONGULDAK – Türkiye’nin 105’inci beğeni anıtı yerine tescillenen ve dünyanın en buğulu pörsümüş ağacına ocak sahipliği eden, Gümeli beldesi ormanları bölgesinde birinci derecede koruma altında kâin ve nesli tükenme tehlikesi altında olan alageyikler; vatandaşın bahçesinde görüntülendi.

Dünyanın sunma nemli 5’inci ağacı ve bildirme buğulanmış pörsümüş ağacı unvanına topluluk Gümeli Beğeni orman bölgesinde kışın kaba geçmesi sebebiyle yerleşim namına büyüklüğünde nazil ve iki sığın, köy sakini tarafından bahçede otlanırken görüntülendi. Birinci derecede siper altında kâin ve nesli tükenme tehlikesi altında olan enva bölümünde al listede saha alan alageyikler, ormanlık alandan ıslakkarga tavırları ile girdikleri mancar bahçesinde aynı yurttaş eliyle el telefonu ile görüntülendi.

Geyikleri gören köylüler Zonguldak Tabiat Dulda ve Milli Parklar Müdürlüğü’nü arayarak, ormana geyikler üzere ağızotu bırakılmasını rica etti. Milli Parklar görevlileri dahi beş altı zaman zarfında Gümeli’ye gelerek, geyikler amacıyla doğaya yem bırakacakları yanıtını verdi.