Aksaray’da 86 gözaltından 80 tevkif

Aksaray’da 86 gözaltından 80 tutuklama

Ani başat, şok aplikasyon ve operasyonlar sonucu gözaltına alınan 86 şüpheliden 80’i tutuklanarak cezaevine gönderildi

AKSARAY – Aksaray’da 1 kamer içerisinde düzenlenen operasyonlar, yepyeni çalışmalar ve alışılmadık baskınlar özne polis sorguladığı 16 bin 823 şahıstan 737’si için kanuncu prosedür yaptı. 86 kişinin gözaltına alındığı ve onlarca suç unsurunun ele geçirildiği çalışmada 80 yaşama bile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Halkın huzur ve güvenliğini temin etmek, yaşanan olayların önüne salmak adına birçok iş fail İl Güven Müdürlüğü 1 kamer içerisinde açık yetenekli çalışmalar yaptı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen çalışmalara Güvenlik Şubesi başta olmak üzere Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Uğraş Şubesi, Uyuşturucu Suçlarla Savaş Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi, Gidiş Geliş Bakı Şubesi, Asayiş Şubesi ve mahalle bekçileri katıldı. Şehir genelinde kıraathane ve cümbüş merkezi üzere bir nice umuma vazıh hareket adına gürpedek baskınlar yapıldı. Buradaki vatandaşlar yegâne biricik sorgulanarak denetimden geçirildi. Ekiplerin elde ettiği bilgiler doğrultusunda yapılan operasyonlarda onlarca başı yerde yakalanarak gözaltına alındı. Yollarda yapılan şok uygulamalarda ise kül güdücü ve yolcular bir bir denetimden geçirildi. 1 ay boyunca rastgele devir 24 saat boyunca gerçekleştirilen çalışmalarda 16 bin 823 eş Genel Bilgelik Taramasından geçirilirken türlü suçlardan 737 münasebetsiz için adli işlem yapıldı. Yakalanan şüphelilerden 86 özlük gözaltına alınırken, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye irsal edilen 86 kişiden 80’i tutuklanarak Aksaray Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne gönderildi. Bu çerçevede yapılan aramalarda ise 20 adet ruhsatsız tabanca, 15 sayı ruhsatsız blöf tabanca, 10 adet ruhsatsız av ve pompalı tüfek. 231 skor fişek 6 nüsha çalıntı motor, 1 sayı çalıntı makine, 102,78 gram metamfetamin, 61,09 gram tütün, 9,70 gram beyaz zehir, 38,65 gram bonzai ve 34 skor uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Güven Müdürlüğünden yapılan yazılmış açıklamada, “Yanlışlık ve suçlularla mücadelemiz seçim çerçevesinde kararlılıkla devam edecektir” denildi.