Adana’da otomobilde eroin satarken yakalanan 2 sanığa 8 yıl 4’er kamer cezaevi

Adana’nın eşkal Seyhan ilçesinde, otomobilde maden satarken yakalanan tutuklu 2 sanık, 8 sene 4’er kamer mahbes ve 16 bin 660’şar teklik adli servet cezasına çarptırıldı.

Adana 8. Ciddi Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, mevkuf sanıklar R.S. ve E.İ. cezaevinden Gürültülü ve Kaynak Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maznun avukatları bile murafaa salonunda hazır bulundu.

Cumhuriyet Altını savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, E.İ’nin polis güçleri ekiplerince dalan Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi’nde, R.S’nin idaresindeki otomobilde tün saatlerinde torba içindeki kavanoza saklı uyuşturucuyu satarken yakalandığını belirtti.

Savcı, görüngü belirleme ve yakalama tutanağı ile sanıkların benzer suçlardan sabıkasının üstelik dikkate alınarak R.S. ve E.İ’nin “esrar yahut uyaran konu ticareti yapma veya mizan” suçundan cezalandırılması ve mevcut halinin devamına değişmeyen verilmesini istedi.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, maden ticareti yapmadıklarını öne sürdü. Sanıklar, tahliye ve aklanma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, “metal yahut münebbih bap ticareti etme yahut sağlama” suçundan 8 sene 4’er kamer delik ve 16 bin 660’şar teklik adli dünyalık cezasına çarptırdığı R.S. ve E.İ’nin mevkufiyet halinin devamına karar verdi.