Adana’da 4 FETÖ sanığına cezaevi cezası verildi

Adana’da, Fetullahçı Yıldırı Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 4’ü, 2 yıl 11 ay ile 7 sene 6 ay ortada değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Adana 11. Pahal Ukubet Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklanmadan sanıklardan M.A, N.Y, T.I, F.B. ve K.Y. ile avukatları amade bulundu. Sanık K.Ç. ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, temel hakkındaki mütalaasında, sanıkların FETÖ’nün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduklarını, Bank Asya hesaplarında örgüt elebaşının talimatı sonrası olağan dışı artım yaşandığını ve örgütsel kardeşçe toplantılarına katıldıklarını belirtti.

Savcı, “yıldırı örgütü üyeliği” suçundan işlem yapılan örgütün “örtülü imamları” ile ziyaret kayıtlarının olduğunu ve FETÖ iltisakları gerekçesiyle mülga kurumlarda SGK kayıtlarının bulunduğunu aktardığı sanıklar M.A, N.Y, T.I, F.B. ve K.Ç’nin, “silahlı terör örgütüne unsur olma” suçundan, sanık K.Y’nin ise örgütteki konumuna ait ayrıntılı bilgiler vermesi dikkate alınarak aktif pişmanlık hükümleri kapsamında cezalandırılmasına değişmeyen verilmesi yönünde kuruntu sundu.

Sanık F.B, savunmasında FETÖ üyesi olmadığını argüman ederek, “Örgütsel ayrımsız konumum yok, örgüte mali destekte üstelik bulunmadım. ByLock programını kullanmadım.” dedi.

Diğer sanıklar üstelik haklarındaki suçlamaları reddederek aklanma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, “silahlı terör örgütüne uzuv olma” suçundan K.Ç’yi 7 sene 6 ay, T.I. ve F.B’yi 6 yıl 3’er ay, K.Y’yi ise deli dolu pişmanlık hükümleri kapsamında 2 yıl 11 ay delik cezasına çarptırdı. Heyet, M.A. hakkındaki dosyanın ayrılmasını, N.Y’nin da “yüklenen suçun işlendiğinin sabit olmaması”ndan dünya ukubet almamasını ve iki sanığın beraatlerini kararlaştırdı. Maznun K.Ç. için tutuklanmak amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar veren astronomi, özge sanıkların ise bulunan hallerinin devamına hükmetti.