Apple, iOS 14 ile iPhone’ların ömrünü bile bile azaltmakla suçlanıyor

Düzenlenen eskitme; sınai tasarımda tıpkısı ürünün, galiba tıpkısı müddet sonradan eskiyerek veya işlevsiz ağıl gelerek merbut tıpkı kullanım ömrüne cemaat olmasını tasalanmak ya birlikte planlamak anlamına geliyor. ABD’li şeriklik, ilk defa 2017 yılında çarkıt iPhone modellerini bile bile yavaşlattığını itiraf etmiş ve şişman aksülamel toplamıştı. Iştirak, eskiyen bataryalarda meydana mevrut seçme kapanma sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla işlemci kısıtlaması yaptığını açıklasa üstelik kullanıcılar, yavaşlayan iPhone’lar nedeniyle bu açıklamadan mukavim bile kıvançlı kalmadı. Apple, sakat iPhone modellerini düşünülerek yavaşlattığını açıklamasının ardından birçok sorun ile karşı karşıya kaldı ve gebe cezalar ödedi. Demincek ise şirket, iOS 14 güncellemesi ile iPhone’ları yavaşlattığı iddiasıyla sorun edildi. Davada, çok sayıda kullanıcının iOS 14.5, iOS 14.5.1 ve iOS 14.6 sürümlerinde performans düşüşü ve pil boşalmasıyla ait mesail yaşadığı belirtiliyor. Kullanıcılar, Apple’ın bunu isteyerek yaptığını sav ediyor. Yapılan şikayette, Apple’ın bulunan ve gizil iPhone kullanıcılarına kullanılmamış özellikler sunmak amacıyla yayınladığı güncellemelerin, telefonların muamelat hızını ve pil ömrünü azalttığı vurgulanıyor. Davada, aygıt performansının düşmesi ile alay malay, Apple’ın elan ince pil ömrüne topluluk henüz çabuk telefonlara olan talebi bırakmak istediği belirtiliyor.
ABD’üstelik, iPhone’ları yavaşlattığı amacıyla Apple’a açılan davalar geçtiğimiz sene mart ayında sonuçlanmıştı. Buna göre müşareket, iPhone’unu yavaşlattığı seçme kullanıcıya 25 dolar ödemeye mahkum edilmişti. Öte yandan Fransa, eski iPhone modellerini kasten yavaşlattığı amacıyla Apple’a 25 milyon euroluk ayrımsız ceza kesmişti.
Akıllı telefonlarda bulunan bataryalar, kullanıldıkça eskir ve şarj ömürleri bile azalır. Bu durumu Apple şöyle açıklıyor: ”Bir telefonun aklık çalışması için elektronik parçaların pilden enstantane namına abra çekebilmesi gerekir. Pilin empedansı, bu anlık yavaş iletimini etkileyen özelliklerden biridir. Empedansı efdal benzeri batarya, güce ihtiyaç duyan sisteme ehliyetli düzeyde korkulu sağlayamayabilir. Kimyevi yaşının çok olması pilin empedansını artırabilir. Batarya şarj düzeyinin bağan olması, kimyasal yaşın çok olması ve bağan sıcaklıklar, kullanıcıların fevkalade kapanma sorunu güç olasılığını artırır. Dudak koşullarda sistem elan kalın kapanarak, aygıtın inanılmaz ve kullanılamaz duruma gelmesine illet olanaklı. Pilinizin sağlığı azaldıkça yeryüzü yüksek performansı arz yeterliliği bile azalır. ” Apple kısacası, yenik bataryaların işlemci üzerindeki ters etkilerini ortadan elde etmek ve ansız kapanmaların önüne geçebilmek üzere işlemci kısıtlaması yaptığını söylüyor.