İzmir hisse senedi dünyasından konteyner seferberliği

İzmir aksiyon dünyasından konteyner seferberliği

Konteynerler deprem bölgesine gidiyor

İZMİR – İzmir iş dünyası temsilcileri, sarsıntı bölgesine taşımalık gönderilmesi amacıyla tek kalpgâh oldu. İmal edilen konteynerler ve hür tuvaletler, demir hat ile İzmir’den deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen balaban depremlerin arkası sıra bölgedeki taşımalık ve abdesthane ihtiyacı konusunda ilk günden harekete güzeşte İzmir hareket dünyası, yapım edilen taşımalık ve özgür tuvaletleri demir hat ile zelzele bölgesine gönderiyor. Yandaki nizamda iki ev şeklinde tasarlanan konteynerler 21 metrekareden oluşuyor. Ayrıca dört gözlü bağımsız milletvekili tuvaletler birlikte bölgeye yollanıyor.

“İş insanları bir tane eğin oldu”

İzmir Halıcılar ve Saha Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen, “İzmirli aksiyon insanları yerine asrın arz balaban felaketinde inanılmaz ayrımsız imece sağlandığını gördük. İş insanları biricik cisim oldu. Komşu olta namına iki devam sülale şeklinde 21 metrekarelik konteynerler ve ayrıca tuvaletler hareket bölgesine birden ulaştırılıyor. Bu organizasyonda tığ bile elimizden mevrut katkıyı sürdürüyoruz. Bize destek veren hep amme çalım ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

“50 konteyner hedefinin konusunda çıkacağız”

Depremin ertesi haset muhtelif iş insanlarının konteyner imalatına başladığını kaydeden Ölçen, “İmalatçılar kapasitelerini artırarak bu işe girişti. Konteynerler alanda toplanıyor; amme çekicilik ve kuruluşları ve aksiyon insanlarının destekleri, Devlet Demiryollarının nakliyesi ile peyderpey zelzele bölgesine gidiyor. Tığ 50 taşımalık hedefi ile yola çıkmıştık amma bu hedefin üzerine çıkacağımızı görüyoruz” diye niteleyerek konuştu.