DOĞRU Fırka Genel Komutan Yardımcısı Idareci, Konya’da konuştu

AK Öğür Genel Başkan Yardımcısı Leyla Mecnunca Becerikli “Bize güven oyunu vererek ‘Evet. Bu ülkenin idare hakkı sizde. Bize yayın ve bakım üretin’ diyen vatandaşlarımızın sesine kulak vererek, ihtiyaçlarını karşılayarak temas alanda kıvrak benzeri Türkiye olmak amacıyla çabalıyoruz.” dedi.

Leyla Mecnunca Becerikli, Konya Büyükşehir Belediyesince Selçuki Kurultay Merkezi’nde düzenlenen, Tarihi Kent Merkezi Kentsel Transformasyon Projesi’nin tanıtıldığı “Daraç-ül Mal – Başşehir Yeniden Yükseliyor” programında, Konya’bile kentsel inkılap ve yenileme projelerine yardım sunanlara teşekkür etti.

Konya’nın evcil yöneticileri ve siyasetçilerinin işbirliği halinde gayretle çalıştığını tamlayan Becerikli, “Kitap ve bakım siyasetimizi çıkarmak üzere müteharrik, çabalayan ve üreten tıpkısı kadro adına karşınızda olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu ekibin başında sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize çizmiş olduğu bire bir Türkiye Yüzyılı ve Türkiye Vizyonu var. Eserlerin, hizmetlerin hepsinin hayata geçmesiyle önümüzdeki 50 yılın, 100 yılın planlandığını görüyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Tarihe çepel bırakan asar yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Idareci, “Yevmiye işler değil, haset idare etmek değil bir önsezi çizmek ve bu uyanıklık içerisinde dahi şehrimizi planlamak sunu yetişkin ve eşsiz başarılarımızın temelidir.” dedi.

Tarihi Kentsel Tahavvül Projesi ile alelhusus Mevlana Meydanı’nın Hazreti Mevlana’ya yakışır bire bir güzelliğe bürülü olmasından sevinme duyduğunu dile getiren Maharetli, “26 Kasım’bile Sayın Cumhurbaşkanımızın üstelik açılışı yapmasıyla bu dönüşümü aktif olarak yaşayacağız, hizmete açılan binalara, taşlara dokunacağız, o dükkanlardan, o esnaftan alışveriş yapmaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin koca bir süreçten geçtiğine değinen Idareci, şöyle konuştu:

“Mefret tıpkısı süreçten bahsediyoruz ama biz takkadak lafla değil, nişane ve hizmet siyasetiyle 2023’e akıllıcasına yürüyoruz.

Siyaset yazmak söylemek takkadak laf yapmakla değil, cümle tersi üretmekle, hizmet etmekle ve işaret ortaya koymakla olan işler. Bu yüzden tığ davamıza olan bağlılığımızla, yapıt, hizmet siyaseti anlayışımızla seçme noktada, seçkin alanda, yalnız domestik yönetimlerde değil mevki yönetiminde de bize çekinmezlik oyunu vererek ‘Evet. Bu ülkenin hile hakkı sizde. Bize nişane ve bakım üretin’ diyen vatandaşlarımızın sesine kulak vererek, ihtiyaçlarını karşılayarak her alanda dallı güllü bire bir Türkiye görünmek amacıyla çabalıyoruz.”

Büyükşehir Şehremini Amaç İbrahim Altay da yapımı tamamlanan ve devam eden kentsel tahavvül ve yenileme çalışmalarına ilgili hikmet verdi, aynı şehrin mimarlık anlayışının o şehrin değerlerini yansıttığını söyledi.

Binaların biçiminden yaya kaldırımı taşlarına kadar seçme makule mimarlık farklılığın şehrin topluluk olduğu kimliği ortaya koyduğunu tamlayan Altay, “Bu kimliği müzaheret etmek üstelik ehil olunan mimari kültüre bakir eserler ihya etmek bile çokça önemlidir. Bugün Konya’mız için tarihi bir periyot. Tarihi Şehir Merkezi Kentsel Tahavvül Projemizle Yetersiz-ül Mülk’ü baştan devir yüzüne çıkaracak Selçuki başşehrini baştan ihya edecek ve medeniyet mirasımıza misilsiz bir derece katacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Projeye ilgili bilgi veren Altay, “Ülkenin sunma oylumlu mimarlarıyla çalıştığımız Yetersiz-ül Servet Projesi kapsamında tarihi kent merkezimizde 20 farklı kentsel restorasyon, inkılap ve restorasyon çalışması yürütüyoruz.

Fakat bu öyle dangadak bire akla gelen veya zihinlerde parıltı kabil beliren ayrımsız hayalet değildi. Şehrimizin tarih içerisindeki yüzlerce yıllık serüveninin, aidiyetinin, birliğinin ve Konya’mızı Konya işleyen tam değerlerin içinden yükselen benzeri hayaldi. Zaman Konya’mız üzere kurduğumuz bu hayallerin kocaman bire bir kısmını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek tamamladı.

Altay, açılış konuşmalarının peşi sıra projeye ilgilendiren sunum yaptı.

.