Dünyanın genişlik pahalı şehirleri

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), acun çapında araştırı ve bilgi analiz şirketi STR Küresel, senin üzere, yolculuk konaklamalarında dünya çapındaki arz fiyatlı şehirleri belirledi. Göreceğin fiyatlar canını sıkabilir; örneğin Paris’e gitme planını esasen bire bir gözden geçirebilirsin. İyi tarafından bak; bildirme azından güncel benzeri sıralamayla çıktı nereye giderken sokakta yatman gerektiğini biliyorsun. STR Global ’in yaz dönemi yekpare kategorilerdeki otel değer verilerine baktığımızda, delik fiyatlarının arz fiyatlı olduğu ilk üçde Paris, Lif Aviv ve New York’la karşılaşıyoruz. Çokça üstelik sürpriz olmasa lüzumlu. Bu şehirlerden herhangi birine biletiniz varsa, gördüğünüz fiyatlar sizi caydırmasın. Bunun hostel’i var, Airbnb’si var, couchsurfing’i var… Sayı Farkı doluluk oranının yüzde 88 olduğu Paris ’te ADR (Average Daily Başarısız) adına adlandırılan sayı farkı günlük satılan basar bedeli 263 euro’ya ulaşarak konaklamada dünyanın sunma pahalı şehri oldu. Şaşırdık mı? Müfit… Paris ‘otelcilik’ üstüne uzmanlığı olan bir kent ve bu fiyatı hakeden haddinden fazla aşkın otel odası var. Lüzumlu nitelik, icap bakım düşünüldüğünde, alelhusus otellerin merkezi alanlarda toplanmasıyla birlikte oda fiyatlarındaki enflasyon ilgi çekmiyor.
İsrail ’in Lif Aviv kenti 239 euro ile dünyanın bildirme pahalı ikinci şehri olurken, üçüncü sıradaki New York ’ta sayı farkı görüş fiyatları 236 euro düzeyinde. Antrparantez belirteyim; Tel Aviv’de sadece bölüm fiyatı değil, elini neye atsan mülk. Bu şehir amacıyla söyleyebileceğim tek madde; anlamadan gümbürtüyle bütün paran bitiyor. Gidecek olursan günce 239 euro(1.700 TL) olan otellerden ırak durmanda yarar var. Ego Lif Aviv seyahatimde Airbnb’den kiraladığım karı amacıyla 4 geceye 1300 TL vermiştim; haddinden fazla daha karlı; aklında olsun.
İsviçre’nin bildirme balaban kenti Zürih 216 euro ile dördüncü, Cenevre ise 215 euro ile beşinci tam düzlük aldı. Daha bilahare sırasıyla Roma 182 euro, Londra 181 euro, Kopenhag 179 euro, Amsterdam 178 euro, ve Dublin 168 euro ile önceki 10’daki başka şehirler oldu. Kopenhag üzere ümranlı ve fiyatlı ayrımsız şehrin genişlik fiyatlı otel sıralamasında geride kalması ilginç. bahis konusu şehirlerde ortalama doluluk oranları yüzdelik 80 ile 90 civarında seyrediyor. STR’nin araştırmasında düzlük düzlük ve Haziran 2018 ’de ortalama doluluk oranı yüzde 57 olan İstanbul ’bile averaj hane fiyatı 88 euro oldu. Bu değer ile İstanbul konaklama sektöründe dünya genelinde arz pahalı geçmiş 20 kent arasına giremedi.