43 ilin intikal güzergahında gidiş geliş problemi çözülüyor! Yahşihan Kavşağı nisanda açılacak

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’da düz yazı edilen Yahşihan Değişik Seviyeli Kavşağı projesi ile ilişkin izahat yaptı. Karaismailoğlu, proje çerçevesinde 1 köprülü dudak ve 3 kilometre kez yer aldığını belirtti.

“HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM TESİS EDECEĞİZ”

Projenin önemine değinen Karaismailoğlu, “Yozgat- Sivas üzerinden Maşrık’ya, Çorum üzerinden Itidalli Karadeniz’e, Kayseri üzerinden Gün Doğusu Akdeniz ve Güneydoğu’ya uzanan yolların kenar noktasında saha düz Kırıkkale, Başkentimiz Ankara’nın doğuya açılan kapısıdır. Ülkemizde sağlanan muvazene ortamı sebebiyle hele akıbet yıllarda yapılan şişman uran yatırımları Kırıkkale’mizi bölgesindeki heybetli tecim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı kendisine Kırıkkale’nin hak ettiği gelişimi yakalaması, Kırıkkaleli hemşerilerimizin yıpranmamış istihdam ve gelişim kapıları açan bu yatırımlardan sonuna balya faydalanması için Kırıkkale’nin erişim ağını güçlendirecek rastgele projenin öneminin farkındayız.

Son 20 senede Kırıkkale’nin erişim ve erişim yatırımları üzere tahminî 8 bilyon 355 milyon TL harcadık. 2003 yılına kadar elden 39 kilometre mukassem yolu vardı, 235 kilometreye çıkardık. Imal çalışmalarında sona yaklaştığımız Yahşihan Farklı Düzeyli Kavşağı ile birlikte toprak, kaza ve endüstri merkezlerine henüz çabuk ve emniyetli benzeri ulaşım organizasyon edeceğiz” dedi.

“TRANSİT TRAFİKTE YAŞANAN GECİKMELER ORTADAN KALDIRILACAK”

Bakan Karaismailoğlu şöyle bitmeme etti: “Yahşihan Değişik Seviyeli Kavşağı projemiz, Ankara ilinin, doğusunda mevcut 47 şehir ile ulaşımını sağlayan Ankara-Kırıkkale Azamet Yolu’nun 13 ile 16 kilometreleri arasındadır. İşin çerçevesinde 1 köprülü dudak ve 3 kilometre posta yer almaktadır. Yahşihan Farklı Düzeyli Kavşağı’nı 6 açıklıklı ve 190 metre uzunluğunda inşa ediyoruz.

Transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacaktır. Şu anda mevcut trafik akışını eksiltme bünyesinde yaptığımız servis yollarından sağlıyoruz. Derhâl, inceden inceye, üstün ayrımsız çabayla sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda projemizi 2023 April ayında bitirerek milletimizin hizmetine sunacağız.”

.