43 ilin geçiş güzergahında gidiş geliş problemi çözülüyor: İnşaatı bu sene tamamlanıyor

– 43 ilin intikal güzergahında gidiş geliş problemi çözülüyor: İnşaatı bu sene tamamlanıyor

Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanı Adil Karaismailoğlu:

“Transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacaktır”

KIRIKKALE – Ulaşımda 43 ilin intikal güzergahı “kilit kenar” Kırıkkale’de, gidiş geliş problemini ortadan kaldırmak için inşaatına başlanan Yahşihan Kavşağı’nda incelemelerde mevcut Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, “Çabucacık, inceden inceye, yüksek bire bir çabayla sürdürdüğümüz icraat sonucunda projemizi 2023 Nisan ayında bitirerek milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanı Adil Karaismailoğlu, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’birlikte mensur edilen Yahşihan Farklı Düzeyli Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Proje ile ilişik izah eden Icra Vekili Karaismailoğlu, proje çerçevesinde 1 köprülü gaga ve 3 kilometre sefer saha aldığını belirtti. Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile transit trafikteki gecikmelerin birlikte ortadan kalkacağını söyledi.

“Serencam 20 senede 8 bilyon 355 milyon TL harcadık”

Projenin önemine değinen Karaismailoğlu, “Yozgat- Sivas üzerinden Şarki’ya, Çorum üzerinden Mutedil Karadeniz’e, Kayseri üzerinden Şarki Akdeniz ve Güneydoğu’ya uzanan yolların munsap noktasında saha alan Kırıkkale, Başkentimiz Ankara’nın doğuya açılan kapısıdır. Ülkemizde sağlanan abra ortamı yardımıyla özellikle serencam yıllarda yapılan nazik uran yatırımları Kırıkkale’mizi bölgesindeki kebir ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanlığı kendisine Kırıkkale’nin doğruluk ettiği gelişimi yakalaması, Kırıkkaleli hemşerilerimizin yıpranmamış istihdam ve iş kapıları açan bu yatırımlardan sonuna balya faydalanması üzere Kırıkkale’nin erişim ağını güçlendirecek herhangi bir projenin öneminin farkındayız. Bu nedenle icap bölgede lüzum çevredeki eksiksiz projelerimize hassasiyetle yaklaşıyoruz. Serencam 20 senede Kırıkkale’nin ulaşım ve muvasala yatırımları amacıyla kısaca 8 milyar 355 milyon TL harcadık. 2003 yılına büyüklüğünde hemen 39 kilometre mukassem yolu vardı, 235 kilometreye çıkardık. Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Yahşihan Değişik Düzeyli Kavşağı ile üstelik toprak, ilçe ve endüstri merkezlerine henüz hızlı ve tehlikesiz bir ulaşım organizasyon edeceğiz” dedi.

“Transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacaktır”

Yahşihan Değişik Düzeyli Kavşağı projemiz ile Ankara ilinin, doğusunda kâin 47 şehir ile ulaşımını sağlayıcı Ankara-Kırıkkale Fehamet Yolu’nun 13 ile 16 kilometreleri arasındadır. İşin çerçevesinde 1 köprülü kenar ve 3 kilometre defa meydan almaktadır. Yahşihan Farklı Düzeyli Kavşağı’nı 6 açıklıklı ve 190 metre uzunluğunda nesir ediyoruz. Sinyalize hemzemin ağız namına bakım veren kavşağın tamamlanmasıyla mülk, kaza ve endüstri merkezlerine daha acul ve güvenli benzeri erişim sağlanacak. Transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacaktır. Şu anda mevcut gidiş geliş akışını eksiltme bünyesinde yaptığımız servis yollarından sağlıyoruz. Birden, inceden inceye, faik bir çabayla sürdürdüğümüz icraat sonucunda projemizi 2023 Nisan ayında bitirerek milletimizin hizmetine sunacağız” diye niteleyerek konuştu.

(HA-MK-ÖK-Y)