2022 yılının Cümbüşlü Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

11 ’incisi planlı yarışmada yalnızca akil telefon ve tabletten çekilen fotoğraflar dikkate alınırken, yarışmayı Şanghaylı resimci Liu KunKun kazandı. Fotoğrafhane Wendy Bauer, bu kareyi Avustralya’nın batısındaki Kimberly Sahili üzerinden yaptığı tıpkısı uçuş sırasında çekti.

Dekor ve Melez Hayatı kategorisinde gelişmemiş listeye giren fotoğraf, lep şeridinin karışık nehirlerini, hafi koylarını ve bozulmamış yabani doğayı kuş bakışı adına sunuyor.
‘Kamçatka’nın Gizemci Dünyası’ ünlü ışık Tırpana Gromova aracılığıyla çekilen ve Görünüş ve Yaban Hayatı kategorisinde listeye girdi. Gromova, Rusya’nın uzak doğusundaki buzlu Kamçatka Yarımadası’ndaki Klyuchevskaya yanardağının bilge zirvesini, merceksi aynı ‘UFO’ bulutuyla yakalıyor. Aynı kayanın kenarına tünemiş bu figür, Carlos Martinez marifetiyle şekilde çekilmiş.

Siluet kategorisinde bodur listeye giren kötümser fotoğrafın adı ‘Dünyanın Sonu’.
Carlos Martinez’in listedeki ikinci çalışması olan  ‘Sonbahara Açılan Kapı’ antetli bu umut kabilinden foto, Yolculuk ve Erişim kategorisinde kısa listeye kaldı.Büyüleyici foto, Gezi ve Erişim kategorisinde gelişmemiş listeye makbuz.
Fotoğrafçı Kelley Dallas, Colorado’daki Great Sand Dunes Ulusal Parkı’nda aynı gidiş sırasında bu azrail fotoğrafı çekti. Fotoğraf, Dekor kategorisinde gücük listeye makbuz. Bu etken alkım, Arizona merkezli resimci Joseph Cyr aracılığıyla çekildi ve Dekor ve Çandır Hayatı kategorisinde kısa listeye alındı.

Etkileyici foto, saguaro kaktüslerinin yabanıl doğada büyüdüğü dünyadaki tek düz olan Sonoran Çölü’nde çekildi.
Joseph Cyr tarafından listeye giren ikinci ışık ‘Sentinels mağara the Snow’ Arizona, Saguaro Millî Parkı’nda çekildi ve Peyzaj ve Karışık Hayatı kategorisinde güdük listeye makbuz.
Fotoğrafçı Zhengjie Wu’nun ‘Metropolis’ başlıklı fotoğrafı, yayılan şehrin bunaltıcı havası laf alınırken, Mimarlık / Tasarım / Ölüdoğa kategorisinde gücük listeye makbuz.
Yarla Dağı, Tibet mitolojisinde önemli bir caka oynuyor ve Çin merkezli resimci Chen Ma, onu tüm gizemci ihtişamıyla burada yakalıyor. Bu azrail foto Yağız Parafin kategorisinde bodur listeye makbuz. Leonardo Prenol’un “Sis ve Gündüz Işınları” antetli bu nefes kesici Manzara ve Karışık Hayatı bodur listeye alınmış resminde parıltılı ışıklar yapraklı dalları delip geçiyor.
Emma Mullan’ın bu Seyahat ve Ulaşım bodur listeye münfail fotoğrafında, İrlanda’daki Ballyvoyle Tüneli’nin ağzından korkusuz benzeri çifttekerci çıkıyor.

1878’de inşa edilen sakat demiryolu tüneli, Waterford’dan Dungarvan’a 46 kilometrelik çiftteker aracılığıyla biliniyor.
Kaliforniya merkezli resimci John Nieto, bu tam zamanlamalı çekimi San Francisco’nun çatıları ortada yaptı.

‘Destination Moon Ring’ adlı foto, Siyah Parafin kategorisinde kısa listeye girdi.
Dekor ve Çandır Hayatı kategorisinde gücük listeye kalan ve Anndrea Lewis marifetiyle ‘Şelalenin Arkasında Yolculuk‘ adlı foto, dünyanın bildirme ünlü şelalesi olan Niagara Şelalesi’nin kışın geldiği vahi gözler önüne seriyor.
Yalnız bir ongun, Viki Murray’in ‘The Road Home’ adlı bu sade görüntüsünde tıpkısı sıkıntı yaratırken, fotoğraf Siyah Beyaz kategorisinde güdük listeye kaldı.
Yarışmanın kazananı olan Liu KunKun’un portföyündeki bu renkli ışık listeye girdi. KunKun fotoğrafları ile ait, “Manzaranın özgün düzenini bozmaya ve ardından yeni soyut görüntüleri ikna etmek ve fotoğrafın sınırlarını nail olmak üzere bayağı ayrımsız görsel dille yeniden yığmaya ve baştan düzenlemeye çalışıyorum” diye niteleyerek konuştu. .